Kurban Bayramı vesilesiyle Arifiye Belediyesince düzenlenen bayramlaşma töreni geniş katılımla gerçekleşti.
Arifiye Belediyesi Kültür Merkezinde, bayramın ikinci günü yapılan bayramlaşma törenine AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Arifiye Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu, AK Parti Arifiye İlçe Başkanı Ethem Çınar, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Erol Kaya, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti İlçe Yönetimi, Eski Arifiye Belediye Başkanlarından Nihat Arslan, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.
Bayramlaşma töreninde bir konuşma yapan Başkan İsmail Karakullukçu, “Kurban Bayramını daha birlik ve beraberlik içerisinde kutlamanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştiren müstesna günlerdendir. Aziz milletimizin birliğine, kardeşliğine karşı en son 15 Temmuz’da büyük bir darbe vurulmaya çalışıldı. Dış güçlerin güdümünde, içimizde yuvalanan hainler eliyle, Devletimize ve Milletimize büyük darbe vurulmaya, ülkemiz iç savaşın ve birçok felaketin eşiğine getirilmeye çalışıldı. Bu ülke, ne zaman güçlenmeye, ne zaman kendi silahını yapmaya, ne zaman kendi uçağını, helikopterini, tankını, topunu yapmaya, uzay mekiğini, Dünyanın söz ettiği köprülerini yapmaya. Bölgesinde söz sahibi olmaya başlasa, hemen düğmeye basıp bizi karıştırmaya, sindirmeye çalışıyorlar. Ancak, şunu unutuyorlar, Türkiye, eski Türkiye değil, bizler artık daha bilinçliyiz. Bize karşı kurulan tuzakları Aziz milletimiz görüyor ve anlıyor. Bu bakımdan, bize yapılan saldırıları bertaraf etmek için daha sıkı olmalı, bir birimize daha sıkı sarılmalıyız. Bu bağlamda, bu müstesna bayram gününde, Mübarek Kurban Bayramınızı kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlik dolu günler diliyorum” dedi.
AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise yaptığı konuşmada, “Ülkemiz dünyanın en gelişmiş devleri arasında. İşte, bizim de yılmadan, usanmadan çok çalışmamız, ülkemizi geliştirmemiz lazım. Arkadaşlar Dünya’nın en pahalı arsası üzerinde oturuyoruz. Yine Ülkemizin en pahalı bölgesinde, sanayinin merkezinde oturuyoruz. Tabii ki bizi rahat bırakmayacaklar, bu yüz yıllardır böyle oldu, bundan sonra da böyle olacak. Biz birimize düştüğümüzde, zayıfladığımızda tepemize binerler. Arifiye bizim göz bebeği ilçelerimizden, her gelişimde, burada yeni bir şeylerin yapıldığını görüyorum. Yapılan yatırımlarla, Sakarya’nın sanayi merkezi olmasının yanı sıra, Eğitim üssü. Başkanımızın yaptığı imar çalışmaları ve sosyal tesisler sayesinde, insanına modern kent yaşamının nimetlerini sunan modern bir ilçe. Bu bakımdan Arifiye, sadece trenin geçtiği bir ilçe olarak değil, Sakarya’nın en gelişmiş en flaş ilçelerinden biri olarak anılmaya başlayacak. Bakın, hemen yanımızda Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yapılan 2 bin öğrenci kapasiteli Kız Öğrenci Yurdunu görüyorum. Bu kadar büyüğü, bırakın ilçeleri, birçok ilimizde bile yok. Gar inşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Mollaköy Göletleri ile ilgili hazırladığımız proje, Süs Bitkiciliği ve Borsasının kurulması Projesi ve hatta Fuar Alanı, Arifiye’yi daha da ileri götürecek, önünü açacak projeler. Siz çok çalışıp proje üretin, sonra gelip bizlerden destek isteyin, Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Hep birlikte sıkı, kardeş ve birbirine sahip çıkan, ülkesine, milletine, bayrağına bağlı bir nesil yetiştirelim. Çünkü, geleceğimiz buna bağlı. Bu duygu ve düşüncelerle ben de Mübarek Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından bayramlaşma gerçekleştirildi.