Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan okul ziyaretleri kapsamında Akyazı Konuralp Anadolu lisesinde öğretmen ve öğrencilerle buluştu.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın okul ziyaretine Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kemal Aksakal da eşlik etti. Okul Müdürü Hasan Can Başkan Akcan ve Başkan Yardımcısı Mustafa Aksakal’a rehberlik etti. Başkan Akcan öğrenciler ve öğretmenlere okul bahçesinde konuşma yaparak her zaman olduğu gibi yine okumanın öneminden bahsetti. Peygamber efendimize verilen ilk emir “OKU” emrini öğrencilere anlatan başkan Akcan okulun faydalarından ve başarılı bir öğrenci olmak için öğrencilikte dikkat edilmesi gereken kuralları anlattı. Dini görevleri ve sorumlulukları da öğrencilik döneminde asla ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Akcan, öğrencilere her gün en az bir sayfa Kuran okumalarını, namazlarını kılmalarını önemle hatırlattı. Ülke tarihine kara bir leke olarak bulaşan ve kahraman Türk milletinin dur demesi ile geri püskürtülen 15 Temmuz darbe girişiminin mimarı FETÖ’nün okullarda ve eğitim camiasında nasıl yuvalanmak istediğini belirten Başkan Akcan, gençleri çocukları hangi vaatler ile kandırdığından bahsederek öğrencilerin ve velilerin dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Tek tek sınıfları dolaşan Başkan Akcan öğrencilerle karşılıklı soru cevap şeklinde konuşmalar yaparak öğrencilerin hal ve hatırlarını sordu.