Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ilçe genelinde ortaokul ve lise olmak üzere toplamda 54 okul müdürü ile toplantıda buluştu.
İlçe genelindeki 54 okul müdürünün katılımı ile gerçekleşen okul müdürleri toplantısına Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ve Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir katıldı. Okullardaki eksik ve ihtiyaç ve sorunların tespiti ve acil çözüm üretilmesi ilçedeki eğitim hizmetinin daha da gelişmesi adına olumlu bir görüşme oldu.
Toplantıda konuşan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, insan eğitiminin önemine dikkat çekerek, bina yapmanın kolay ama önemli olanın kültürlü, ahlaklı, çevresine saygılı, dinine, Kuran-ı Kerime, vatanına, bayrağına bağlı bireyler yetiştirmek olduğunu vurguladı. Okullardaki ahlak seviyesini çok daha fazla yükseltmek ve gençlere spor yapmayı aşılamanın onları yetiştiren öğretmenler ve idarecilerin elinde olduğunu da belirten Başkan Akcan, talep gelmesi halinde her tür spor aktivitesinin okullara dahil edilmesi noktasında Akyazı Belediyesi ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Tüm arkadaşlarıma katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Yeni neslin yetişmesi sizlerin elinden olacaktır. Bir takım maddi eksikliklerimiz var, başta Belediye Başkanımız Hasan Akcan olmak üzere hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Okullarımıza yer tahsisi ve bina eksikleri konularında çok hassas davranmaktalar onlara da hasetten teşekkürü bir borç biliyorum. Bizler de eğitimciler olarak çocuklarımızın daha güzel bir gelecek kazanmaları adına elimizden geleni gerçekleştirmekteyiz” dedi.