Akyazı Belediye başkanı Hasan Akcan, Akyazı Eyyüp Genç Fen lisesine ziyarette bulundu.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Akyazı Eyyüp Genç Fen lisesine ziyarette bulunarak öğrencilerle buluştu. Başkan Akcan’a ziyaretlerinde Akyazı Belediye Başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Mustafa Aksakal eşlik etti. İlk olarak okul bahçesinde sabah öğrencilere selamlama konuşması yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, öğrencilere yeni eğitim ve öğretim yılında başarılar diledi.
Öğretmen ve öğrencilere konuşma yapan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, "Okulunuzun kıymetini her zaman bilin ve öğretmenlerinize de sahip çıkın. Onların her dediğini dinleyin. Onların nasihatleri kulağınıza küpe olsun. Peygamber Efendimiz’e verilen ilk emri asla unutmayın. Nedir o ilk emir? ’OKU’ yaradan Rabbi’nin adı ile oku.’ Sizlerde okuyun öğrenin derslerinizi ihmal etmeyin. Sabah erken kalkın. Sabah güneş doğman önce kalkın ve güneşin doğduğu ilk on dakikada yaydığı o güzel enerjiyi alın" dedi.
Hergün Kuran-ı Kerim okumalarını da öğrencilere öneren Başkan Akcan, “Sabah kalktığınızda ilk olarak namazınızı kılın. Her gün en az bir sayfa Kuran-ı Kerim okuyun. Göreceksiniz ki her gün okuduğunuz Kuran sizlere çok şeyler kazandıracak. Kainatın sahibi yüce Rabbimiz de sizin yanınızda ve yardımınızda olacak. Kuran okuduktan sonra zihniniz daha da açılacak" diye konuştu.
Son olarak 15 Temmuz’da yaşananlardan öğrencilerin de ders alması gerektiğini dile getiren Akcan, "Birlikte yaşadığımız 15 Temmuz darbe kalkışması önemli bir milat biliyorsunuz 15 Temmuz bu yıldan sonra resmi tatil de ilan edildi. Bu vesile ile şunu da belirtmek isterim; FETÖ’ye sempati duyan insanlar varsa bu insanlardan uzak durun. Derhal yakınınızdaki bir büyüğünüze bir polise yada bir Jandarma’ya bu insanları ihbar edin bu insanlara karşı dikkatli ve uyanık olun. Bu duygu ve düşünceler ile sizlere bu sözlerimi nasihat olarak anlattım. Dediklerimi unutmayın tekrardan yeni eğitim ve öğretim yılınız hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların sonrasında Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, başkan yardımcıları Mehmet Çakmak ve Mustafa Aksakal konuşma sonrasında tek tek sınıfları dolaşarak öğrencilere ziyarette bulundu.