Yeni eğitim ve öğretim yılı ziyaretlerine devam eden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, Cumhuriyet Ortaokulu öğretmen ve öğrencileriyle buluştu.
Haftada en az iki ya da üç okula giderek yeni eğitim ve öğretim yılı tebrik ziyaretinde bulunan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya geliyor. Ziyaretler kapsamında Cumhuriyet Ortaokulu ve İmam Hatip ortaokuluna giden Başkan Akcan, öğrenciler tarafından yoğun bir sevgi ile karşılandı. Başkan Akcan’ın etrafını bir anda saran çocuklar Akcan ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleri ile yarıştılar.
Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan’ın ziyaret ettiği gün Cumhuriyet Ortaokulunda aşure etkinliği düzenlendi. Başkan Akcan öğretmenler odasında okul müdürü ve tüm öğretmenlerle bir araya gelerek hem mübarek aşure ikramının tadına baktı hem de öğretmenlerle toplantı yaptı. Toplantı da okulun eksikleri ve ihtiyaçları noktasındaki talepler görüşülürken okul çevresinde belediye tarafından yapılması planlanan teknik çalışmalardan da söz edildi. Öğretmenler odasında yapılan toplantının ardından sınıfları gezmeye başlayan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan, her gittiği sınıfta çocuklara teknolojiyi ne kadar ve ne için kullandıklarını, günün okul dışında kalan zamanında neler yaptıklarını sordu. Dini bilgiler ile ilgili sorular sormayı ihmal etmeyen başkan Akcan, her Müslümanın günlük yapması gereken dini görevleri konusunda da öğrencilere güzel nasihatlerde bulundu.
Özellikle öğrencilik hayatı boyunca bir öğrencinin teknolojiyi sadece dersleri için kullanması gerektiğini belirten Başkan Akcan, “Cep telefonları, tablet, bilgisayar ve benzeri elektronik eşyaların öğrenciyi derslerini yapmaktan alıkoyan, zamanını çalan bir hırsız olduğu ifade etti. Hedefi yüksek olan bir öğrenci bu saydıklarımdan uzak durmalı derslerine odaklanmalı ve öğretmenlerini can kulağı ile dinlemelidir” dedi.