Adapazarı Belediyesi, ilçedeki gençlerin spor hayatı ve sosyal yaşantılarına katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü projeleri aralıksız sürdürüyor. Belediye bu kapsamda çocuk parkları, futbol, basketbol ve temalı park çalışmalarında sona yaklaştı.
Çalışmaları değerlendiren Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, "Belediye olarak çocuklarımızın, gençlerimizin gerek sportif gerek kültürel gerekse eğitimsel anlamda yetişmelerine büyük önem veriyoruz. Adapazarı’nın her köşesine eşit hizmet götüreceğiz sözünü vermiştik. Sakarya il merkezinde ne varsa en uzak mahallemizde de vatandaşlarımıza o hizmeti vermek için çalışacağız demiştik. Sözlerimizi yerine getirmek için dur durak bilmeden çalışıyoruz. Merkeze uzak bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın ve gençlerimizin spor aktivitelerini yapmaları amacıyla futbol sahaları, basketbol sahaları ve temalı park projelerimizde sona yaklaştık. Ekiplerimiz 9 mahallemizde futbol sahalarında çimlendirme çalışmalarında 7200 metrekare alanda çalışma yapacak. İlçe merkezimizde altıncısını inşa ettiğimiz 4500 metrekare alandaki temalı parkta da kısa sürede tamamlanacak. Bu yıl toplamda 26 çocuk parkı, 15 spor parkı, 1 temalı park, 9 futbol sahası ve 6 basketbol sahası olmak üzere 57 sosyal alanı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız şimdiden hayırlı olsun." dedi.
Yapılan park ve sahaların gece-gündüz demeden kullanıldığını ifade eden ve ilerleyen aylarda çalışmaların devam edeceğini söyleyen Başkan Dişli, "İlçemizde bu yıl 57 adet sosyal alanı gençlerimizin hizmetine sunduk. İlçemizde çocuklarımızın çamurda tozda top oynamalarının önüne geçtik ve hemen futbol ve basketbol sahalarımızı inşa ettik. Şimdi baktığımızda çocuklarımız bu mekânları güvenli bir şekilde doya doya kullanacak. Yani yaptığımız hizmet sürekli kullanılıyor bu kullanım da yaptığımız işin ne kadar isabetli olduğunu gösteriyor. Bunları yaptık bitti demiyoruz, durmuyoruz. Halkımızın isteği doğrultusunda yapacağımız çalışmaların planlarını hazırlayıp çalışmalarımıza devam edeceğiz. Halkımızın hizmetin en iyisine en güzeline layık olduğunu ifade etmek istiyorum. Hizmetler Allah’ın izini ile devam edecek. Bu yıl büyük işlere imza attık daha nicelerine hep birlikte imza atacağız" şeklinde konuştu.
Mahallelerinde yapılan çalışmalardan memnun olduğunu belirten Aşırlar Mahalle Muhtarı Ahmet Açıkgöz konuşmasında çocukların çok şanslı olduğunu ifade etti. Açıkgöz,“Mahallemizde bu dönem oldukça büyük ve başarılı çalışmalar yapıldı. Aşırlar Mahallesi sakinleri olarak Adapazarı Belediye Başkanımız Süleyman Dişli’ye teşekkür ediyoruz. Başkanımız her zaman destekçimiz oldu. Ne zaman aradıysak telefonlarımıza cevap verdi isteklerimizi yerine getirdi. Bu denli güzel çalışmalar sonrasında çocukların ne kadar şanslı olduğunu gördüm. Mahallemizde yaşayan büyüklerimizin hiçbirisi bu imkânlara sahip değildi. Bizim zamanımızda böyle futbol sahaları da yoktu. Dolayısıyla çocuklarımız çok şanslı. O zamanlar böyle bir Belediye Başkanı da yoktu. O zamanki belediye bırakın sahayı yol bile yaptırmıyordu. Çünkü bu imkânlar yoktu. Şimdi baktığımızda, mahallemizde çalışmalar dur durak bilmeden devam ediyor. Süleyman Başkanımıza ve ekibine tekrar teşekkür ediyor başarılarının devamını diliyorum" dedi.