Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Erenler ilçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı.
Erenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz, Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, İlçe Kadın Kolları Başkanı Belgin Demirağ, meclis üyeleri ve partililer yer aldı. AK Parti Erenler İlçe Başkanı Resul Yılmaz yaptığı açılış konuşmasında, “Danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Hem dün hem de bugün vatanın bölünmez bütünlüğü için toprağa düşen şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Hergün yükselen trendi ile AK Parti Türkiye’nin çimentosu hatta taşı toprağı olmuştur. Tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet prensibi AK Parti mensuplarının da ilkesi olmuştur. 2023 hedeflerine ulaşmak için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın baktığı yerden bakmaya, yürüdüğü yerden yürümeye devam edeceğiz. AK Parti Erenler Teşkilatı olarak bu süreçte üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk yaptığı açıklamada, “Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlu olsun. Şehitler veriyoruz. Ancak bu vatanı hainlere teslim etmeyeceğiz. Ayrıca Erenler’de devam eden çalışmalardan da bahsetmek istiyorum. Kentsel dönüşüm projemizde ilk etap konutlarımızı bitirdik. Konutlarımızın tapularını da dağıtmaya başladık. İkinci etap için de 3 Kasım Çarşamba günü ihaleye çıkıyoruz. Diğer etaplarında proje ihalesini yaptık. Onlarla ilgili en geç bir ay içerisinde son incelemelerden sonra ihale çalışmasına başlayacağız. Ancak bizim kentsel dönüşümdeki en büyük projemiz 1071 konutluk roman vatandaşlarımıza yapacağımız dönüşümdür. Kentsel dönüşüm alanımızda sadece konut ve işletmeler yok. Sosyal ve kültürel alanlarda inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin gündemi uzunca bir süre 15 Temmuz kalkışması ile ilgili olacak. 15 Temmuz darbe girişiminde Erenler teşkilatımızın gerek Demokrasi Meydanı’nda gerekse diğer çalışmalarda direnişe göstermiş olduğu çabalardan dolayı şükranlarımı sunuyorum. 27 gün boyunca bu hain kalkışmaya beraberce direndik. Tabi olay orada bitmedi. Bundan sonra da devam ediyor. Anlaşılan o dur ki; tarihte olduğu gibi Ortadoğu’da sınırlar yeniden belirlenirken ülkemizin bu masada olmasından rahatsız olan güçler bizim o masada bulunmamamız için ne gerekiyorsa yapıyorlar. Son dönemde de içimizdeki hainleri kullanarak bu stratejilerini gerçekleştirmeye kalktılar. Hamdolsun liderimizin ve halkımızın dirayeti ile bu kalkışmayı önlemiş olduk. Burada dikkat etmemiz gereken hususu hatırlatmak istiyorum. Şimdiye kadar darbeler hep muvaffak olduğu için biz çok mağduriyet edebiyatı yapmadık. Tarihimizde ilk defa bir darbeyi püskürttük. Dolayısıyla devletimizin refleksleri de yeni yeni gelişiyor. Hergün beklemediğimiz durumlarla karşılaşıyoruz. Ama şunu hepimiz kabul edelim, burada mağdur olan varsa o da bu kalkışmayı önlemek için tankların ve mermilerin önüne göğüslerini siper ederek şehit olan kardeşlerimizin yakınlarıdır, kalkışma esnasında yaralanan gazilerimizdir. Asla bu mağduriyet tezgahına gelmememiz lazım. Bu hainler içimizden temizlenene kadar bu konudaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Bizler kardeşliğimizi sürdürelim. Bundan sonra en çok kardeşliğe ve dayanışmaya ihtiyaç duyduğumuz günler yaşıyoruz” dedi.