Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Taraklı’da devam eden çevre, ulaşım, altyapı ve içme suyu yatırımlarını inceledi.
Başkan Toçoğlu’na AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, Taraklı Kaymakamı Muhammet Kaya, Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, AK Parti Taraklı İlçe Başkanı Erdal Özen, Büyükşehir Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, muhtarlar ve meclis üyeleri de eşlik etti. İlk olarak ilçede devam eden altyapı ve içme suyu yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Taraklı’da başlattığımız 7 kilometrelik içme suyu hattında çalışmalarımız tamamlandı. Bir diğer altyapı projemiz de kanalizasyon ile ilgili. 24 kilometrelik bu hatta da çalışmalar sürüyor. 4 milyonluk bu yatırımın da tamamlanmasıyla ilçemizi sağlam altyapıyla buluşturmuş olacağız. Ayrıca Taraklı’da alternatif kaynak arama çalışmalarımız da aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda üst köylerde içme suyu sondaj çalışmaları başlattık” diye konuştu.
İlçede devam eden asfalt çalışmalarını da inceleyen Başkan Toçoğlu, “Taraklı ana caddesi üzerindeki asfalt işlemlerini ekiplerimiz tamamladı. Çevre Yolu, Ankara Caddesi, Mahrumlar Mahallesi, Taraklı Termal Yolunda ve ilgili arterlerde işlemlerimiz sonlandı. Şuana kadar ilçe merkezinde 18 bin tonluk asfalt atağı yaptık. Ara sokaklar için de ilçe belediyemizle koordineli bir şekilde asfalt çalışmalarını yapıyoruz. Yaklaşık 9 kilometrelik Taraklı eski yoluna da kısa süre içerisinde girecek; bu caddeyi de yenileyeceğiz” ifadelerini kullandı.Büyükşehir Belediyesi eliyle Taraklı’ya kazandırılan meydan projesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Toçoğlu, “Taraklı Meydan Projemizde artık sona geldik. Çalışma büyük ölçüde tamamlandı. Ekiplerimiz bu aşamada meydanın ışıklandırma ve çevre düzenlemeleriyle ilgili ayrıntılarını tamamlayacak. Yaz ayları itibariyle meydan Taraklı’nın hizmetinde olacak. Böylece Taraklılı kardeşlerimize yeni bir buluşma noktası da kazandırıyoruz. Bu meydanın Taraklı’yı ziyaret etmeye gelen yerli ve yabancı turistlerin de uğrak noktası olacağını düşünüyoruz. Bölgenin estetik ve mimarisine gölge düşürmeden oldukça titiz bir proje nihayete erdirildi. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.
Taraklı’da hayata geçirilen çalışmalardan ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür eden Tacettin Özkaraman ise, “Taraklımıza altyapı ve içmesuyu konusunda önemli yatırımlar yapıldı. Asfalt konusunda da Sayın Başkanımız Zeki Toçoğlu’ndan talep ettiğimiz tüm başlıklar bir bir tamamlandı. Ayrıca ilçemizin turizm göstergelerine çok olumlu katkılar sunacak meydan projesi bitmek üzere. Biz Taraklılılar olarak tüm bu projelerden dolayı çok mutluyuz. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu olmak üzere; SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş ve ekiplerine ayrıca teşekkür etmek istiyoruz” dedi.