Ulaşım ve trafik yönünden yıllardır sorun haline gelen Beşköprü Mahallesi ile Serdivan merkezinin birbiriyle bağlantısı için ilk adım atıldı.
İmar planı onaylandıktan sonra yapılacak olan bağlantı yoluyla Beşköprü Serdivan’ın merkezine doğrudan kavuşmuş olacak. Son 7 yılda nüfusun iki kat artmasına bağlı olarak Serdivan’da sağlık, spor, eğitim ve sosyal alanda yatırımlar yapılırken ulaşımda ihtiyaç haline gelen bölgelerde de alternatif güzergahlar oluşturuluyor.
İTİRAZ VEYA TALEPLER DEĞERLENDİRİLECEK
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; projenin İmar Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunulacağı ve kabul görmesi halinde imar planlarının vatandaşların itiraz ve taleplerini iletebilmeleri için 1 ay süre ile askıda kalacağı belirtildi.
MESAFE 8 KM DAHA KISALACAK
Üniversite Caddesi ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin kesiştiği noktadan, 25 metre genişliğinde, 1 km uzunluğunda açılacak olan yeni yol ile Beşköprü-Serdivan merkezi arasındaki ulaşım mesafesi 8 km daha kısalırken, 32 Evler güzergahındaki trafik yoğunluğu da hafifleyecek.
ORGANİK BAĞ KURULMUŞ OLACAK
Projenin tamamlanması ile bölgede yaşayan vatandaşların hastane, alış-veriş merkezleri, kamu ve eğitim kurumları gibi hizmetlere daha kolay ulaşma imkanı sağlanırken, Beşköprü ile ilçe merkezi arasında da organik bağ kurulmuş olacak.