Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sakarya Meslek Yüksekokulu (MYO) Mekatronik Programı son sınıf öğrencileri dönem boyunca çalıştıkları projelerini sergilediler. Sergilenen projeler arasında akıllı ev uygulamasından teneke kutudan piyanoya kadar birbirinden ilginç çalışmalar yer aldı.
Sakarya MYO Mekatronik Programı öğrencileri hazırladıkları bitirme projelerini öğretim elemanları ve öğrencilerin ilgisine sundu. Çalışmalarda öğrencilere okulun tüm imkanlarıyla destek verdiklerini belirten Öğr. Gör. Gökhan Atalı, projeler arasında seçilen 10 farklı projeyi sergilediklerini ifade etti. Mikro kontroller dersi kapsamında 9 hafta sonunda hazırlanan sergide, Resim Çizen Robot Kol, Ultrasonik Sensör ile Boy Ölçümü, LCD ile Mario Oyunu, Akıllı Ev Uygulaması, Çizgi İzleyen Robot, Akıllı Sera, Uyandırma Minderi, Teneke Kutu ile Piyano projeleri yer aldı. Öğretim elemanları ve öğrenciler tarafından ilgiyle ziyaret edilen sergide, proje sahipleri ziyaretçilere detaylı bilgi de verdi. Oldukça zorlandıklarını ancak çıkan sonucun kendilerini çok mutlu ettiklerini belirten öğrenciler, yapmış oldukları projelerin TÜBİTAK Girişimcilik Proje Yarışması’nda yer almasını istediklerini de belirttiler.
Projelerin sunulduğu sergi 2 gün boyunca Sakarya MYO binasında, ilerleyen tarihlerde ise Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nde sergilenecek. Sergi içerisinde seçilen projeler TÜBİTAK Girişimcilik Proje Yarışması’na gönderilecek.