Birlik Vakfı Sakarya Şubesi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerindeki çocuklar ile zihinsel engelliler bakım ve rehabilitasyon merkezinde bulunan gençlere bayram hediyesi verdi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı sevgi evlerindeki çocuklara ve rehabilitasyon merkezindeki gençlere bayramlık hediye ettiklerini anlatan Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat, “Birlik vakfımız Türkiye’de 30 yılı aşkın süredir hizmet veren bir kurum olmuştur. Sosyal projeler de her zaman vakfımızın hizmetleri arasında yer almış ve almaya devam ediyor. Yeniden ayağa kaldırmanın gururunu yaşadığımız Sakarya şubemiz de aynı idealler doğrultusunda hedeflerine ilerlemektedir. Sosyal, kültürel ve akademik çalışmalarımız yürürlükteki ve planlama aşamasındaki projelerimizle devam edecek” şeklinde konuştu.
Türkiye toplumunun bayram kültüründe çocukları sevindirmek olduğunu belirten Başkan Kubat, “Toplumumuzun bayram kültüründe çocukları sevindirmek çok önemlidir. Özellikle sevgi evlerinde kalan çocuklarımız ve zihinsel engellilerimizi düşünerek onlara bayram sevincini yaşatmada bir nebze katkımız olsun düşüncesi ile bu kitlenin yüzünü güldürmeye çalıştık. Çocukları yüzündeki en ufak bir tebessüm elbette hepimizin yüreğine su serpiyor. Çocuklarımız verilen tüm emeklerin karşılığını bu tebessümleriyle misli misli ödüyorlar. Bu projemizde emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bu vesile ile tüm İslam aleminin mübarek ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım” dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu ise yaptığı konuşmada, “Sevgi evlerindeki çocuklarımız ve zihinsel engelliler bakım merkezinde bulunan gençlerimize devletimiz her türlü desteği sağlıyor. Ancak Birlik Vakfı gibi Sivil Toplum Kuruluşlarının bu tür çalışmaları hem bizleri hem de çocuklarımızı çok sevindiriyor. Bu çalışmalar sayesinde toplumuzun duyarlılığı artarken yardıma muhtaç çocuk ve gençlerimiz toplum tarafından önemsendiğini hissedebiliyor. Birlik Vakfı Sakarya Şube Başkanı Prof. Dr. Cemalettin Kubat ve yönetimine teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.