Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclisi 13 Haziran Pazartesi günü toplanıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı 13 Haziran Pazartesi günü toplanacak. Büyükşehir Meclis Toplantı Salonu’nda, saat 14.00’da başlayacak oturumda ilave 4 madde ile 78 gündem meclis üyelerinin oylarına sunulacak. Toplantıda Engelsiz Yaşam Merkezi, Karasu Kültür Merkezi, Sebze ve Meyveciler Hali ile İdari Binası gibi yeni projelerde süreç resmen başlatılırken; Camili’de Büyükşehir Belediyesi’ne ait kalıcı iş yerlerinden bazılarının Adli Tıp Şube Müdürlüğü ve Otopsi Merkezi olarak kullanılmak üzere Adalet Bakanlığı’na tahsisi de görüşülecek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun şehre sözünü verdiği Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nin Adapazarı Yenigün mahallesinde yer alan imar alanı meclis üyelerince görüşülecek. Proje için Haziran meclisinde yapılacak Uygulama İmar Planı değişikliğinin ardından süreç resmen başlamış olacak. Büyükşehir inşa edilecek bu merkezde zihinsel ve bedensel engelli 0-20 yaş grubuna; çocuk gelişimciler, fizyoterapistler ve psikologlar gözetiminde eğitimler sunmayı hedefliyor. Hayata geçirilecek bu projeyle engelli yakınlarının kendi günlük ihtiyaçlarını da daha rahat karşılayabilecekleri belirtiliyor.
Haziran meclisinde görüşülecek bir diğer proje ise Karasu Kültür Merkezi. Meclis üyeleri oturumda Karasu A.İncilli mahallesinde inşa edilmesi planlanan bu çalışmayla ilgili devir işlemlerini gündeme getiriyor. Projelendirme çalışmalarının devam ettiği yeni merkezle Karasu’nun kültür, sanat ve spor alanında daha da gelişmesi hedefleniyor. Proje tamamlandığında gençler, kadınlar, engelliler, çocuklar ve yaşlılar için birçok destek ve eğitim çalışması bu merkezden yürütülecek.
Arifiye Aşağı Kirazca mahallesindeki 96 dönümlük alanda hayata geçirilecek Yeni Hal Kompleksi de Haziran meclis toplantısının en dikkat çeken maddeleri arasında yer alıyor. Buna göre bu yıl içerisinde çalışmaların başlatılacağı dev tesisle ilgili meclis üyeleri yatırım kararı alıp, inşa sürecini resmen başlatmış olacak. İçerisinde farklı metrekare ölçümlerine sahip dükkanlar, sosyal alanlar ve bölgede ticaret yapacak esnafın ihtiyaçlarına çözümler getirecek bölgelerin yer alacağı projede yatırım kararının ardından çalışmalar başlatılacak.