Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi’nde canlı yayın destekli uygulamalı ‘Karotis Hastalıklarında Girişimsel Tedavi Kursu’ düzenlendi.
Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri tarafından 30 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilen "Karotis Hastalıklarında Girişimsel Tedavi" konulu sempozyum, 2013’ten bu yana düzenleniyor.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, yalnızca karotis hastalıklarının teşhis ve tedavisi üzerine düzenlenen sempozyumun benzerinin olmadığına dikkat çekerek şunları söyledi: “Karotis hastalıkları üzerine düzenlediğimiz ve 4 yıldır devam eden sempozyumumuzun her geçen gün marka değeri artmaktadır. Kursun özelliği katılımcılara işlemi yaparak ve yaptırarak belki de ilk tecrübelerinin kazandırılmasıdır. Bunun yanında son derece deneyimli öğretim üyelerimiz kendi vakalarımız üzerinde katılımcılara işlemlerin tanı, tedavi endikasyonu, işlem kontrendikasyonları, komplikasyonları ve komplikasyonların çözüm yollarını anlatıldı. Bu sene ilk kez kateter laboratuarından toplantı salonuna canlı yayın sistemi denendi ve başarılı oldu.”
Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Gündüz de kursun canlı yayınlandığını belirterek şunları ifade etti: "Türkiyenin dört bir yanından davet ettiğimiz 50 kadar kardiyoloji uzmanı veya hocasına uygulamalı bir kurs olarak düzenledik. Kursta Tıp Fakültesi Merkez Hastanesi Anjiyo Laboratuvarı’na ve Kongre Salonu’na bir canlı yayın sistemi kurduk. Sağlık Bakanlığının iznini alarak, Türk Kardiyoloji Derneği, Astra Zeneca firmasının sponsorluğunda ve Bayer firmasının desteğinde gerçekleşen kursta yapılan tebliğleri ayrıca bir kitapçık olarak da bastıracağız.”
Kursa tıp fakültesi öğrencilerinin de katıldığı belirten Prof. Dr. Gündüz “Katılımcıların yarısını ameliyat odasında iki hocanın yanına yardımcı olarak aldık. Kalanlar da salondan interaktif sorularla operasyonu izlediler ve sorular sordular. 3 kamera ile adım adım uygulamalı eğitimler yapıldı. Prof. Dr. Mustafa Sağlam, Doç. Dr. Ahmet Arif Yalçın, Doç. Dr. Mehmet Ertürk, Doç. Dr. Faruk Ertaş, Uzm. Dr. Yüksel Ağca gibi önemli isimlerden oluşan dış katılımla gerçekleşen kursumuzda, Melike Akçaalan, Doç. Dr. Yasemin Gündüz, Yrd. Doç. Dr. Neslihan Aybala Alagöz, Yrd. Doç. Dr. Alper Karacan, Yrd. Doç. Dr. Bülent Vatan bierer tebliğle, Prof. Dr. Harun Kılıç ve Prof. Dr. Ersan Tatlı hem anjiyografi kateter salonundan canlı yayında operasyon eğitimi ve hem de teorik tebliğlerde bulundular. Kursumuz son derece başarılı bir şekilde tamamlandı ve tüm katılımcılar memnuniyetlerini ifade ederek bu eğitimin tekrar yapılmasını istediler” diye konuştu.
Kurs, Kardiyoloji anabilim dalı yönetiminde, Radyoloji, Anatomi ve Nöroloji anabilim dallarından öğretim üyelerinin sözlü ve uygulamalı tebliğleriyle tamamlandı. Kursun sonunda katılımcılara sertifika verildi.