Sakarya'nın Hendek ilçesi Özel Eğitim Uygulama Merkezinde eğitim alan çocuklarını gün boyu beklemek zorunda kalan anneler, merkezde bulunan atölyede meslek öğrenerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Hendek ilçesinde faaliyet gösteren Özel Eğitim Uygulama Merkezine çocuklarını getiren 35 anne, hem boş vakitlerini değerlendirmek hem de aile bütçelerine katkıda bulunmak için merkezdeki atölyede el sanatları, cam mozaik, yağlı boya, filografi ve dikiş eğitimleri alıyor.

Çocukları eğitim görürken, bir yandan meslek öğrenen kadınlar, el sanatı ürünlerini çeşitli etkinliklerde satarak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

"Anneler kendilerini değerli hissetmeye başladı"

Okul Müdürü Orhan Karagözlü, okulda 99 öğrencinin eğitim gördüğünü belirterek, "Bu 99 öğrencimizin yanında öğrencilerimize eşlik eden 35 annemiz var. Halk Eğitim Müdürlüğü ile yaptığımız protokolle annelerimize el sanatları, cam mozaik, yağlı boya, filografi ve dikiş gibi eğitimler vermekteyiz. Bu yıl ilk defa dikiş öğretmenlerimizle velilerimizin de bu yönde eksiklerini gidermeleri ve ailelerine katkıda bulunmaları için ufak tefek kendi ihtiyaçlarını dikebilmeleri için ortam hazırladık." diye konuştu.

Eğitimlerin çok faydalı geçtiğini anlatan Karagözlü, "Anneler kendilerini değerli hissetmeye, bir şeyler üretmenin hazzını yaşamaya başladılar. Öğrencileri de annelere bağımlı olmaktan ziyade daha bağımsız hale getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Veli Bahar Maya, 9 yaşındaki serebral palsi hastası kızını sabah okula getirdiğini belirterek, "14.00'e kadar buradayız. Kızım dersteyken devletimizin açtığı kurslarda ahşap boyama, filografi, dikiş ve iğne oyası gibi çeşitli şeyler öğreniyoruz. Hem ailemize hem de meslek öğrenmemize destek oluyor." ifadelerini kullandı.

Otizmli oğlu bulunan veli Zübeyde Geray ise çocuğu dersteyken boş vakitlerini değerlendirmek amacıyla resim kursuna katıldığını kaydetti.