Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü tarafından Erasmus Bilgilendirme Toplantısı düzenlendi.
SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Dış İlişkiler Şube Müdürü Neriman Kanbur, değişim programlarına katılmak isteyen öğrencileri Erasmus değişim programı hakkında bilgi verdi. OLS (Çevrimiçi Dil Desteği) hakkında bilgi veren Kanbur, “Yükseköğretimde öğrenci hareketliliği faaliyetlerinden yararlanacak öğrenciler için Avrupa komisyonu tarafından Almanca, Fransızca, Hollandaca, İtalyanca, İngilizce ve İspanyolca dillerine ilaveten 2016’da Çekçe, Danca, Yunanca, Lehçe, Portekizce ve İsveççe dillerinde de öğrencilere Çevrimiçi Dil Desteği sistemi sunulmaktadır” dedi.
Erasmus programı kapsamındaki hibe işlemleri konusunda bilgilendiren Kanbur, “Evraklarınız hazırlanıp teslim edildikten sonra hibe işlemleri başlayacaktır. Faaliyetin başlangıcında, kabul mektubunda belirtilen tarihlere göre tahmini olarak hesaplanan ve sözleşmede belirtilen toplam hibenin yüzde sekseni öğrenci hesabına ilk ödeme olarak yatırılır” dedi.
Engelli öğrenciler için ilave hibeler olduğunu söyleyen Kanbur, “Erasmus programına katılan engelli öğrencilerimizin aldıkları standart hibelerine ek olarak özel ihtiyaçlarına yardımcı olmak üzere ilave hibe verilebilmektedir. Yükseköğretim Kurumu tarafından engelli öğrencilere sunulan ek hibenin alınabilmesi için, merkezden ilave hibe talebinde bulunulması gerekmektedir” şeklinde konuştu.
Toplantı sonunda Dış İlişkiler Şube Müdürü Neriman Kanbur öğrencilerin sorularını yanıtladı.