Adapazarı Belediyesi 8. Fermalı Av Köpekleri Mera Yarışması Bileciler Köyünde yapıldı. Yarışmada mera alanına salınan bıldırcın ve keklikleri en kısa sürede bulmaya çalışan av köpekleri ilgiyle izlendi.
Bileciler köyü Dernekkırı Merası’nda düzenlenen yarışmaları Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın, Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda avcı izledi. Yarışmaya Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen çok sayıda avcı katıldı. Facebook Avcılar Kulübü’nün de yoğun ilgi gösterdiği yarışmada Avcılar katılımlarıyla yarışmayı şölen alanına çevirdi. 7 kategoride gerçekleştirilen yarışmada av köpekleri, araziye salınan bıldırcın ve keklikleri en kısa sürede bulmaya çalıştı. Arama stili, fermada bekleme, sahibiyle koordinasyonu gibi özelliklerin değerlendirildiği yarışma ilgiyle izlendi.280 köpeğin katıldığı yarışmada büyük heyecan yaşandı.
Continental Yetişkin Irklar kategorisi: 1.Enis Naz (Zero) 2. Haluk Çetintaş (Asya) oldu. İngiliz Genç Kategorisinde ise, 1.Ali Acer, 2.Oğuz Tömekçe (Eto), 3.Oğuz Tömekçe (Alba), İngiliz Yetişkinlerde
1.Akın Narin, 2. Ali Acele (Mero), 3.İrfan Tetik (Aziz) oldu. Kovucu Irklar Arap Kategorisinde ise, 1.Mehmet Mehmetoğlu, 2.Murat Köseoğlu (Monaco), 3.Erdal Örnek (Ateş) Macarlar Kategorisi
1.Şenol Yurttaş (Garfield), 2.Mustafa Alemdar (Arap), 3. Muhammet Duymuş (Tonyy)
Baraklar Kategorisi 1.Cevat Evcener (Ateş), 2.Fatih Ceylan (Cont) 3.Uğur Şahin (Rock) Continental Gençler Kategorisinde Selman Öztemel (Ford) Hüzeyin Özkan (Cony), İlker Tınaz oldu.
KATILIMCILARA TEŞEKKÜR
280 av köpeğinin yarıştığını ifade eden Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer , “Yarışmada, iki köpek salınıyor. Arazide saklı olan keklik ve bıldırcınları en kısa zamanda bulan ve fermaya duran köpek finale kalıyor” dedi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, yarışmaya katılımın yoğun olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirterek gelecek sene bu yarışmayı festival olarak kutlamayı planlamayı düşündüklerini söyledi. Katılan tüm avcılarımıza tek tek teşekkür ediyorum dedi.
AVCILARDAN TEŞEKKÜR
Avcı Doğa Dergisi Editörü Kamil Üçbaş, “Tüm Türkiye’de böyle programlar düzenleniyor. Ama Adapazarı Belediyesi’nin yaptığı kadar destek olmuyor. Yarışma öncesi köpeklerin veteriner hekim tarafından kontrolü yapılıyor. Yer olarak güzel bir yerde düzenleniyor. Katılımcılara gün boyunca yemek çay gibi ikramlar hepsi sunuluyor. Tüm bu güzel hizmetin karşılığı olarak da katılım bakımından Türkiye’nin en yoğun katılımlı programı oluyor. İnşallah böyle güzel programların 18 ve 28’incilerini de görürüz” dedi. Yarışma sonunda dereceye giren av köpeği sahiplerine ödülleri verildi.