Camili 2’de bulunan IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 27-28 Ekim’de okul temsilciliği seçimi için 555 öğrenci sandık başına gitti. 7 adayın olduğu seçimde 162 oy alan Tayyip Erdoğan başkanlığa seçildi.
Okullarda demokrasi kültürünü geliştirmek ve oy kullanma bilincini artırmak için IMKB Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan okul meclis temsilciliği seçimi gerçek seçimleri aratmadı.
Öncelikle seçim kurulunda görev yapacak olan başkan ve üyeler oluşturuldu. Müdür Yardımcısı Bengi Kavuran, Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Enes Onur ve İlhan Türkyılmaz’ın danışmanlığında öğrencilerden sandık kurulu başkanlığına Sevgi Ortakçı, üyeliklere ise Sevda Akgün ve Ayşenur Kayrusalı seçildi.
Okul temsilciliği için öğrenciler Yaren Kargın, Serhan Kürşat Taşkın, Taha Can Bozoğlu, Cansu Yılmaz, Emirhan İnce, Tayyip Erdoğan ve Mehmet Narin aday oldu.
Adaylar tanıtım konuşmalarını yapmadan önce Müdür Yardımcısı Bengi Kavuran demokrasinin en önemli unsurunun seçim olduğunu belirterek “15 Temmuz’da bizlerin verdiği mücadele tam anlamıyla demokrasimize sahip çıkma mücadelesiydi. Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli olan egemenliğimizin, Atatürk’ün de dediği gibi kayıtsız şartsız milletindir olduğunu tüm dünyaya gösterdiğimiz o gündü. Bu uğurda kaybettiğimiz demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi. Ardından adaylar öğle arasında tanıtım konuşmalarını yaptılar. Ayrıca adayların tanıtım afişleri sınıfların duyuru panolarına asıldı.
27-28 Ekim günlerinde 7 adayın yarıştığı okul temsilciliği seçimi için okul öğrencileri sandık başına gitti. Oylama işleminin tamamlanmasının ardından sandık kurulu tarafından oy sayım işlemi gerçekleştirildi.
555 seçmenin oy kullandığı seçimin sonucunda 162 oy alan Tayyip Erdoğan okul temsilciliği seçimini kazanmış oldu.
Seçimde görevli danışman öğretmenler, demokrasinin en önemli unsuru olan seçimin birebir örneğini yaşatan, oy veren, sandık kurullarında ve oy sayımında görev alan öğrencilere teşekkür ederek hem aday olan hem de seçimi kazanan öğrencileri tebrik ettiler.