Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından şehrin birçok noktasında inşa edilen tesisler ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.
Sakarya Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yükseköğretim Kız Öğrenci Yurdu ve Tasarruf ve Çevre Bilinci Platformu’nun düzenlediği gezide Sakarya Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde okuyan öğrenciler Sapanca Göl Tesisleri, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi, ADASU HES ve Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ni gezdiler. Öğrenciler tesislerin son derece modern ve temiz olduğuna dikkat çekerken tesislerin SASKİ mühendisleri tarafından projelendirilerek inşa edilmesini takdirle karşıladıklarını belirttiler. SASKİ tesislerinin çok modern ve temiz olduğuna değinen Sakarya Üniversitesi Hemşirelik Bölümü öğrencisi Elif Büyükçolpan, “Sakarya KYK Kız Öğrenci Yurdu olarak Tasarruf ve Çevre Bilinci Topluluğu ile birlikte bugün SASKİ’nin misafiri olduk. Tesislerde önemli miktarda üretim yapılmasına rağmen beklediğimizden çok daha temiz olduğunu gördük. Bu anlamda SASKİ gerçekten işlerini yürütme konusunda çok titiz. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde suyun kalite değerlerini yakından inceleme şansımız oldu. Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri’nde arıtılan su Dünya Sağlık Örgütü’nün istediği değerlerin çok üstünde bir kalitede. Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli sularından birini içtiğimi bilmek benim için gurur verici” ifadelerin kullandı.
ADASU HES’in Türk mühendislerinin eseri olmasının övünç kaynağı olduğunu belirten Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü öğrencisi Nimet Acer, “Bizim için oldukça faydalı bir gezi oldu. Günün sonunda suyun Sapanca Gölü’nden musluklarımıza gelene kadar nasıl bir yol izlediğini, hangi aşamalardan geçtiği ayrıntılı bir şekilde öğrenmiş oldum. ADASU HES’in enerji üretim kapasitesinin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu artık daha iyi biliyorum. Bu tesisle Sakarya Nehri boşa akmıyor, şehrimize değer katıyor. Böyle güzel tesisleri bize, şehrimize kazandırdıkları için SASKİ’ye teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.