5 yaş anaokulu öğrencileri ve 0-6 yaş özel öğretim çocuklarıyla kaynaştırma etkinliğinde buluştular.
Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı Bölümü öğrencileri özel eğitim çocuklarına yönelik “Küçük Eller Büyük Düşler” adlı çocuk şenliği düzenledi. Öğrenciler Sakarya’da bir ilki gerçekleştirerek 0-6 yaş özel öğretim çocuklarıyla etkinlik ve oyun stantlarında doyasıya eğlendi. Okul Bahçesinde gerçekleşen şenliğe Sakarya Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program okul müdürü Dilek Balcı Saygılı’nın konuşmasıyla devam etti. Balcı, “Bugün 23 Nisan’ın devamında biz küçüklere özel günler yaşatmak istedik. Birkaç hafta ara vermiştik. Ve bu yıl daha özel davrandık. Okulumuzun çocuk gelişimi öğretmenlerinin her yıl gelenekselleştirmeye çalıştığı etkinliğimizi devam ettirmeye çalışıyoruz. Büyüte büyüte ilerliyoruz. Ben katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi anaokulu öğrencileri katılanlara ‘Kafkas Halk Oyunlarını’ sahneledi. Büyük alkış alan oyun sonrasında program top toplama ve resim yapma etkinliği ile devam etti.
Daha sonra sahneye çıkan semazen ve mehteran takımı gösterisiyle milli duygular ön plana çıkarıldı. Etkinlik gün boyu devam ederken, çocuklar için etkinlik stantlarında da özel eğitim çocuklarına gösteriler düzenlendi.