Serdivan Belediyesi bu yıl 5’incisini düzenlediği Ramazan Etkinliklerinde Osmanlı döneminde yaşanan gelenekleri canlandırıyor.
Etkinliklerde, tasavvuf müziğinden ilahilere geleneksel gösterilerden çocuk oyunlarına kadar huzur ve birlik ayı olan Ramazan’ın tüm güzellikleri Serdivan’da vatandaşlarla buluşuyor.
Serdivan AVM yanındaki Serdivan Park’ta gerçekleştirilen etkinliklerde vatandaşlar tasavvuf müziği, ilahiler, Hacivat-Karagöz, gölge oyunu ve sihirbaz gösterileri ile Ramazan’ın coşkusunu doyasıya yaşıyorlar.
Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında bir ay boyunca, her Cuma ve Pazar akşamı, Serdivan Belediyesi, etkinlik alanına gelen misafirlerinin ağızlarını ücretsiz olarak dağıtacağı Osmanlı Şerbeti, Osmanlı Macunu ve pamuk şeker ile tatlandıracak.
Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada “Birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına, iftar sonralarında ilçemizde gerçekleştirilen Ramazan Etkinliklerine tüm hemşerilerimiz davetlidir. 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayı’nın tüm güzelliklerini birlikte yaşamak için herkesi Serdivan Park’taki etkinliklerimize bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.