Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri ile Teknoloji fakültelerinden bir grup öğrencinin, ders değerlendirme anketlerini otomatik hale getiren bir uygulama geliştirmesi üzerine SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, anketlerin dönüştürüldüğünü açıkladı.
Üniversitede uygulanan ders değerlendirme anketi, öğrencilerin derslerdeki başarı notlarını görmeleri için zorunluydu. Ancak öğrencilerin notlarını görmeleri için uzun anket sorularını tek tek yanıtlamaları gerekiyordu. Bunun üzerine Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri ile Teknoloji fakültelerinden bir grup öğrenci, anketlerin bir tarayıcı eklentisi yardımıyla otomatik olarak cevaplandırılmasını sağlayan bir sistem geliştirdi.
Öğrencilerin çabalarını takdir eden Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, ders değerlendirme amacıyla oluşturulan anketlerin amacının dışına çıktığını ve öğrencilere sorun çıkardığını belirterek, ders değerlendirme anketlerinin öğrencilerin de hoşlanacağı bir şekilde dönüştürüldüğünü söyledi.
Öğrencilerin fikirlerinin kendileri için son derece değerli olduğunu belirten Rektör Elmas, “Anketleri kısalttık ve öğrencilerimizin katılım göstermekten hoşlanacağı bir şekle getirdik. Öğrencilerimizin bu yolla fikirlerini almaya devam edeceğiz” dedi.
Anketlerin program yoluyla otomatik doldurulmasını sağlayan öğrencilerin bu davranışının doğru olmadığını, yine de bunu yapabilmelerinin bile yaratıcı zekâ sonucu olduğunu ifade eden Elmas, öğrencileri tebrik ettiğini söyledi.