Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Nöbetçi birimleri ile bayram süresince görev yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini kolaylaştırmak için ücretsiz otobüs kaldıracak. Ayrıca bayramda belediye otobüsleri yüzde 50 indirimli tarife ile hizmet sunacak.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ramazan Bayramı hazırlıklarını tamamladı. Vatandaş memnuniyetini ön planda tutan Büyükşehir, bayramda nöbetçi birimleriyle hizmet sunacak. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan düzenlemeler ile ek seferler mezarlık ziyaretleri için vatandaşların hizmetinde olacak. Arife günü ve bayram süresince Emirdağ ve Emir Sultan Mezarlıkları’na ulaşım için otobüsler Büyükşehir Belediyesi önünden 08.00 ile 17.00 arasında her saat başında hareket edecek. Ayrıca her bayram olduğu gibi Büyükşehir Belediyesi otobüsleri bayram süresince yüzde 50 indirimli tarife ile hizmet sunacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ramazan Bayramı süresinde şehir genelinde düzenlenecek programlara katılacak. Toçoğlu, 5 Temmuz Salı günü, saat 10.00’da, TÜVASAŞ Lokalinde gerçekleştirilecek Toplu Bayramlaşma Töreni’nde kamu kurum ve kuruluşları, STK temsilcileri ve vatandaşlarla bir araya gelecek. Başkan Toçoğlu programının devamında ise, Sakarya Yerel Kültür Derneği ve SATSO Bayramlaşma Törenlerine katılacak.
MEZARLIK ZİYARETLERİ İÇİN ÜCRETSİZ ULAŞIM
Bayram namazının ardından mezarlık ziyareti yapmak isteyen vatandaşlar için ise 30 camii önünden belediye otobüsü kaldırılacak. ‘Emirdağ Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Orhan Camii, Mecidiye Camii, Yeni Camii, Kavaklı Camii, Sezginler Camii, Karaosman Camii, Karaman Camii, İhsaniye Camii, Şeker İstiklal Camii, Şeker Camlı Camii, Ali Kuzu Camii, Valide Camii, Güllük Camii önünden kalkacak. ‘Erenler Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; Donatım Camii, Aziziye Camii, Gıyasettin Benli Camii, Küpçüler Camii, Yeşiltepe Camii, Erenler Merkez Camii, Bahçeli Camii, Yeni Eren Camii ve Güllük Camii önünden hareket edecekken; ‘Serdivan Mezarlığı’na gidecek olan belediye otobüsleri; 32 Evler Hacı Bayram Camii, Yıldız Camii, Karşıyaka Camii, Yeşil Camii (Kazımpaşa Yolu), İbrahim Ağa Camii, Albay Şükrü Arıcı Camii, Çark Sanayi Eren Camii, Medine Camii ve Bahçelievler Merkez Camii önünden kalkacak.
EKİPLER BAYRAMA HAZIR
Bayram boyunca vatandaşların herhangi sorun yaşamaması için Büyükşehir Belediyesi nöbetçi birimleriyle hizmette olacak. Sakaryalılar, su ve kanalizasyon ile ilgili sorunları için Alo Su Arıza 185 ve SASKİ santralinin 278 38 92 (- 93 - 94 - 95 - 96), cenaze hizmetleri için ise Alo Cenaze 188 numaralı telefon bayram süresince de hizmet sunacak. 277 54 54 numaralı telefonu arayan vatandaşlar Büyükşehir Belediyesi Haber Merkezi’ne ulaşabilecek. Ulaşım Müdürlüğü bayram süresince dilek ve istekleri Hareket Amirliği’nin 277 54 23 numaralı telefonu ile cevaplayacak. Yangın ihbarları için de ALO Büyükşehir İtfaiye 110 numaralı telefon aranabilecek.
30 BİN ADET YILDIZ ÇİÇEĞİ
Mezarlıklarda çim biçmenin yanında kırılan ve deforme olan alanlarda gerekli çevre düzenlemeleri de yapıldı. Vatandaşların mezarlık ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirmeleri için ise kapsamlı temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirildi. Mezarlık içi yürüyüş yollarının bakımı da sona erdi. Ayrıca bayramda mezarlıklarda 30 bin adet yıldız çiçeği dağıtımı yapılacak. Tüm bunların yanı sıra mezarlıklarda bulunan sahipsiz hayvanlar Veteriner Hizmetleri Şube Müdürlüğü ekiplerince Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi’ne teslim edildi.