Sakarya’da trafik haftası vesilesiyle bisiklet turu gerçekleşti. Turda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da bisiklet kullandı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği Tarafından organize edilen ve her yıl düzenlenen Trafik Haftası kutlaması bu yılda kutlandı. Kent Meydanında gerçekleşen etkinliğe Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı ve yüzlerce bisikletli vatandaş katıldı.
Kent Meydanından başlayan 4. geleneksel bisiklet turu Adnan Menderes Caddesinden Ulu Sokak istikametine akabinde trafik park kadar sürdü. Bisiklet turunda Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’da bisiklet sürdü. Burada bir açıklama yapan Mahmut Aslan, “Bu faydalı organizasyonda uluslar arası ilişkilerin gelişmesine, başka ülkenin vatandaşların birbirini tanıma fırsatı veriyor. Bu organizasyonda dostlular kuruluyor. Sadece dikkat çekmek istediğimiz spor değil, trafikte de akışı aynalarda hakimiyet kurarak bisikletinde bir araç olduğunu dikkatini çekmek istiyoruz. Bu organizasyon gerçekten çok güzel” diye konuştu.
Organizasyonu hazırlayan herkese teşekkür eden Merve Kaba ise yaptığı konuşmada, “Burada yapılan organizasyon çok güzel. Çok kalabalık oldu. Her yıl yapılıyor zaten. Günden güne katlanarak insanlar daha çok katılıyor bu organizasyona. Bizim amacımız bisikleti Sakarya’da tabana yaymaktı. Bunu burada bugün görmüş olduk” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından kura ile bisiklet dağıtım töreni gerçekleşti.