Yapımcılığını Serdivan Belediyesi ile Fikir ve Sanat Akademisi’nin üstlendiği, 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde Sakarya’da yazılan destanı konu alan "Cephe Sakarya: Darbeye Karşı Kol Kola" belgesel, Sakarya’da yapılan özel gösterimin ardından tüm Türkiye’nin karşısına çıktı.
Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü cephe olan Sakarya’da, cuntacılara karşı korkusuzca nasıl mücadele edildiği, kahramanların ağzından ve o güne ait yayınlanmamış yeni görüntüler eşliğinde A Haber ekranlarından bir kez daha gözler önüne serildi.
Cephe Sakarya Belgeseli’nin A Haber ekranlarından yayınlanacağı haberi sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Binlerce kullanıcı belgesel yayınlanmadan önce ve yayınladığı sırada #CepheSakarya etiketiyle belgesele olan desteklerini yaptıkları paylaşımlarla dile getirdi. #CepheSakarya etiketiyle kısa sürede Türkiye gündemine oturan belgesel sosyal medyada da en çok konuşulan konular arasında yer alırken yapılan paylaşımlarla birlikte Twitter’da TT (Trend Topic) oldu.