Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer son iki yılda yapılan hizmetleri basın mensuplarına tanıttı.
Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer basın mensuplarıyla bir araya gelerek Sapanca Belediyesi’nin iki yılda yapmış olduğu hizmetleri tanıttı. Açılış konuşmasında dünyaya hitap edecek ve hayal proje olan Sapanca Sağlık Vadisi’nden bahseden Başkan Aydın Yılmazer, “Sakarya’mızın ve Sapanca’mızın hayali projesi ve Dünya’ya hitap edecek bir vizyon projemiz. Ekibimiz ve Selçuk Üniversitesi hocaları ve Sapanca Devlet Hastanesi başhekimi bir ekip oluşturduk. Sapancamızın coğrafyasına uygun, doğasına uygun turizm ilçesi Sapancamıza uygun yakışır projeyi şuan hayata geçirdik. Uygulama projesi olarak belli bir düzeye getirildi. Yatırımcılara bunun tanıtımı yaparken çok çok beğeni aldığımızı, tarım bakanlığımızdan, sağlık bakanlığından üst düzeyde genel müdürlerin ilgi gösterdiği ve en başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Zeki Toçoğluna projemizi ilettik. Şuan için ödeneğimiz olmadığını ifade edebilirim. Bu bizim vizyon projemiz. Sapancamızı, Sakarya’mızı ve ülkemizi dünya üzerinde doğal sağlık üzerinde temsil edecek. Yaklaşık 70 dönüm üzerinde kuruldu. Bu süreç zarfından yatırımcı arıyoruz. Hep birlikte bu yatırımı hep birlikte hayata geçireceğiz” dedi.
ROMAN KARDEŞLERİMİZE SÖZÜMÜZÜ TUTTUK
Kestanelik Mahallesinde gerçekleşen kentsel dönüşümden de bahseden Başkan Aydın Yılmazer, “Kestanelik Mahallesi yaklaşık 650 hane var. Orada toplam kamulaştırma bedeli 51 milyon TL’dir. 28 Milyon 96 Bin TL devletimiz tarafından vatandaşlarımıza ödenmiş durumda. Tapu tescil için ödenen 22 milyon 926 bin TL vatandaşımıza gitmiştir. Bu süre zarfında hiçbir vatandaşımızı kırmadan, üzmeden çok hassas davrandı ekibimiz. Birden yıkıp değil, yer göstererek işlemimizi yaptık. Valimiz 100 tane konteynır verdi onları da değerlendirdik. Kısaca orada çok güzel bir mahalle olacak. 740 tane daire, 35 tane dükkan sosyal alanıyla o mahallemiz güzel olacak. Mahallemizin kabası yüzde 60’ı bitmiş durumdadır. Yıkım olarak yüzde 95’ini yıkmış durumdayız ve yüzde 5’ini bitirmek üzereyiz. Seçim süresince çokça gittiğim roman mahallesi kardeşlerimizi de orada biz tarafından destelenerek yaptık. Desteklerken ruhsat parası almayacağız dedik, projelerinizi biz çizeceğiz dedik. Bunlar kardeşlerimize bir jestimizdi. Bunları yerine getirdik. Bu sözlerimizi yerine getirdik” diye konuştu.
UZUNKUM PARK HAYATA GEÇİRDİK
Sapanca Belediyesi olarak önemli görülen bir diğer proje olan Uzunkum Park’ı hayata geçirdiklerinden bahseden Aydın Yılmazer, “Cumartesi günleri oto pazarımız var. Hiç ücret dahi almıyoruz. Orada arabasını sergiliyor ve satışa sunuyor. Seçim beyanlarımızda söz vermiştik. Gelir gelmez hemen icraata döktüğümüz Uzunkum Park var. 14 Bin metrekare tasarlanmış nezih bir alan oluşturduk. Ve şuan başkanım bana düğün yapacağım diye talep de bulunanların hepsini geri çeviriyorum. Çünkü yaz boyunca dolu. Düğün için randevu alanların Yüzde 70’i Sakaryalı ve yüzde 30’u ise Sapancalı’dır. Neden seçiliyor burası maliyet yönden ucuz ve 2 bin 500 TL’dir. Kar amacı olmadığından dolayı fiyat bu şekildedir. Söz verdim Sakarya’mıza, Sapanca’mıza Uzunkum Park’ı hayata geçirdik. Şuan bitmiş durumda ve hizmete devam ediyor” ifadelerini kullandı
TURİZM FAKÜLTESİNDE MASRAFLAR SAPANCA BELEDİYESİNDEN
Sapanca’ya kazandırılmak istenen Turizm Fakültesinden de bahseden Yılmazer, “Allah izin verdiği, ömür verirse hayata geçireceğim önemli bir projeden bir taneside Turizm Fakültesidir. Hizmete geçirmek için tüm emeğimi harcayacağım. Bu proje Sapanca’mız için bir hayalimdi. Vizyon olarak Sapanca’mızı turizm, eğitim ve dış mekan alanında geliştireceğimizi de beyan da bulunuyoruz. Turizm fakültesi tüm hızıyla eğitim olacak şekilde dizayn ediliyor. Yaklaşık binanın maaliyeti belediyemize 15 Milyon TL, 6 Milyonu arazi maaliyeti’dir. Toplam 21 Milyonluk bir projedir. Eğitim yerleşkesine geçmesine 2 milyon TL daha masraf ediyoruz. Bütün masrafları Sapanca Belediyesi karşılıyor” şeklinde konuştu.
SEYİR TERASI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR
Sapanca için önemli bir yatırımında Seyir Terası olduğunu söyleyen Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, “Seyir Terasımızda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu bizim önemli bir projemizdi. Söz verdik ve allahın izni ile yerine getireceğiz. Burada neler olacak onları söylersek tüm vatandaşlarımızın oturma yerleri, toplantı yerleri, konferans verebilme, söz nişan verebilme gibi etkinlikler olacak. Vatandaşımıza nezih bir ortamda vatandaşlarımıza, Sakarya’mıza, ülkemize, turistlerimize çayımızı, kahvemizi içirecez dedik. Çok ünlü markalar buraya talep etmektedir. Toplam bin 50 metrekare kapalı alanı ile hizmet edecek” dedi.