Başkan Toçoğlu’nun Sapanca’ya müjdesini verdiği altyapı projesi 25 Ağustos Perşembe günü ihaleye çıkıyor. Toçoğlu, “Sapanca Yanık Mahallesi’nin atıksu altyapısını yenilemek için hazırladığımız projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgeye 32 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Yanık Mahallesi’nin kanalizasyon hatlarını yenileyecek projenin müjdesini verdi. Başkan Zeki Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak birçok alanda şehrimizin geleceğini garanti altına aldığımız projeleri bir bir hayata geçiriyoruz. 16 ilçemizde gerekli içmesuyu, kanalizasyon ve atıksu altyapısını baştan aşağı yeniliyoruz. Bu doğrultuda Sapanca’nın Yanık Mahallesi’nin atıksu altyapısını yenilemek için hazırladığımız projeyi hayata geçiriyoruz. Bölgeye 32 kilometrelik kanalizasyon hattı inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.
Hayata geçirilen projeleri geleceğe dönük perspektifle planladıklarını belirten Başkan Toçoğlu, “Hâlihazırda Sapanca üst mahallelerde devam eden içmesuyu inşaatı projemizde de çalışmalar yakın zamanda tamamlanacak. Buna ek olarak Sapanca Yanık Mahallemizin atıksu altyapısını da yenileyeceğiz. Projenin ihalesini önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Bu yatırımla bölgenin tüm kanalizasyon hattını yenilemiş olacağız. 32 kilometrelik kanalizasyon hattı ve bir terfi merkezi inşa ederek, bölgedeki atıksu sorununu tamamen ortadan kaldıracağız.” diye konuştu.
Başkan Toçoğlu, “Proje ile inşa edeceğimiz 32 kilometrelik hat, terfi merkezi aracılığıyla Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne entegre olacak ve arıtma tesisinde arıtılarak doğal ortama deşarj edilecek. 25 Ağustos Perşembe günü ihalesini gerçekleştireceğimiz projenin tamamlanmasıyla Sapanca’da uzun yıllar atıksu sorunu yaşanmayacak. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelerimizi sağlam altyapı ile buluşturmak için aralıksız çalışıyoruz. Şehrimize ve Sapancalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.