Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Türkiye’nin 2023 ekonomik hedeflerine en yüksek katkıyı vermek ve ihracatta ilk 5 il arasında yer almak hedefi ile çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Bu kapsamda fuar çalışmaları da düzenleyen SATSO, 52 kişilik heyetle Almanya’ya bir iş seyahati gerçekleştirdi. Heyete Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş başkanlık ederken, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, SATSO Genç Girişimciler Kurulu Başkan ve Üyeleri ile Oda üyeleri, Hamburg ve Hannover şehirlerinde düzenlenen programlara katıldı.
SATSO tarafından Almanya’nın Hamburg ve Hannover şehirlerinde gerçekleştirilen Uluslararası Sanayi Fuarı, Hamburg Sanayi Odası, Hamburg Başkonsolosluğu ve Airbus Uçak Fabrikası programlarını değerlendiren Vali Coş, “Şehrimiz iş dünyası için sektör ve ihracat tecrübeleri açısından önemli bir çalışma gerçekleştirdik” ifadelerini kullandı. İlk olarak dünyanın en önemli fuarlarından biri olarak kabul edilen ve bu yıl ABD tarafından desteklenen Hannover Uluslararası Sanayi Fuarı’nı (Messe 2016) gezen heyet, küresel ölçekli teknoloji çalışmalarını, “Endüstri 4.0” projelerini yerinde inceleyerek dünyanın alanında en iyi firmalarının temsilcilerinden gerçekleştirilen yeni çalışmaları dinledi. Sakarya Heyeti, Türk firmalarının da yoğun olarak iştirak ettiği fuarda Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve Genel Sekreter Mustafa Yaşar Sekin ile de bir araya geldi.
BAŞKONSOLOSLUĞA ZİYARET
T.C. Hamburg Başkonsolosu Mehmet Fatih Ak ve Ticaret Ataşesi Tülay Uyanık’ı ziyaret eden heyet, ikili ilişkileri ve tasarlanan iş birliği çalışmalarını konuştu. Almanya’nın ve orada yaşayan Türk vatandaşlarının çalışmalarının öneminin altını çizen Vali Coş, “Ülkemizi en güzel şekilde temsil eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” diyerek başarılı hizmetlerinden dolayı Başkonsolos Ak’ı tebrik etti.
GELİŞEN TEKNOLOJİ, KATMA DEĞERLİ VE GÜÇLÜ ÜRETİM
Programla ilgili değerlendirmelerde bulunan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, “Şehrimiz iş dünyası için sektör ve ihracat tecrübeleri açısından önemli bir çalışma gerçekleştirdik. Milli Üretim ve Otomotiv Şehri Sakarya olarak oluşturduğumuz katma değerli ve güçlü üretimin gelişen teknolojiyle uyumlu bir şekilde çok daha gelişim göstermesi için yapılan çalışmalara destek olmaya devam edeceğiz. Gerçekleştirilen program için Sakarya Ticaret ve Sanayi Odamızı tebrik ve teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
YENİ YATIRIMLAR PEŞİNDEYİZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Sakarya’mıza yapılacak yeni ve doğru yatırımların peşindeyiz, zamanın ruhuna uygun çalışmalara önem vermeliyiz. Küresel çalışmaları ve gelişmiş teknolojileri yerinde inceledik. İş dünyamıza güveniyoruz, desteğimiz sürecek” ifadelerini kullandı. SATSO Meclis Başkanı Akgün Altuğ ise “SATSO olarak ihracata dayalı büyümenin önemine inanıyoruz. Kapsamlı bir büyüme ve köklü bir gelişim için teknolojiyi, küresel örnekleri ve sanayi evrelerini iyi analiz ederek çalışmalarımızı yönlendirmemiz gerekiyor. İşbirliği çalışmaları ile Sakarya’mızı geleceğe hazırlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.