Dünya Dans Günü, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Oyunları Bölümü’nün düzenlediği bir etkinlikle kutlandı.
Öğrenci ve akademisyenlerin katıldığı etkinlikte konuşan Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Yrd. Doç. Kerem Cenk Yılmaz, 29 Nisan Dünya Dans Gününü her yıl çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirterek, “Bu yıl ki etkinliklerimizde ülkemizin zengin kültürel yelpazesine ışık tutacak şekilde, farklı kültürlere ait danslara dair söyleşi ve workshoplar düzenledik. Özellikle Sakarya Yenimahalle’de yaptığımız alan araştırmasından hareketle Roman kültürüne ait dans ve müzik unsurunun ön plana çıktığı etkinlikler gerçekleştirdik. Aldığımız olumlu tepkiler ve katılımdan dolayı çok mutluyuz” dedi.
Arş. Gör. Umut Erdoğan da sanatın evrenselliğine vurgu yaparak yaptığı konuşmada, “Dünya Dans Günü Uluslararası Tiyatro Enstitüsü ve UNESCO ortağı Uluslararası Dans Komitesi tarafından 1982 tanıtılmıştır ve her yıl 29 Nisanda kutlanmaktadır. Tarih, modern balenin kurucularından Jean-Georges Noverre’nin doğum günü anısına ITI Uluslararası Dans Komitesi tarafından belirlenmişti. Bizim Dünya Dans Günü’nü kutlama amacımız tüm siyasi, kültürel ve etnik engelleri aşıp, dansı ortak dil olarak kullanmak ve dans aracılığı ile insanları bir araya getirmekti. Bununla birlikte sanatın evrenselliği çerçevesinde bugünü kutlamaktı. Bugün yapılan etkinliklerle bunu layıkıyla başardığımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.