Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırmam Hastanesi (SAÜEAH) Gastroenteroloji Cerrahisi Kliniğinde tedavi gören Hulisi Alioğlu’na (43) İstanbul’dan getirilen karaciğer başarıyla nakledildi.
4 yıldır başka merkezlerde karaciğer nakli bekleyen 43 yaşındaki Hulisi Alioğlu, nakil operasyonunun ardından sağlığına kavuştu. Ameliyat, Prof. Dr. Musa Akoğlu, Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, Doç. Dr. Metin Ercan, Doç. Dr. Kerem Karaman, Anestezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Karadeniz ve ameliyathane hemşireleri tarafından gerçekleştirildi. Transplantasyon Koordinatörü Mihriban Naçar tarafından nakil ile ilgili tüm organizasyon başarıyla yerine getirildi.
“İkinci kez doğmuş gibiyim”
2012 yılından beri siroz hastası olan evli ve iki çocuk babası Hulisi Alioğlu, yıllardır yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle 2013 yılında malulen emekli olmak zorunda kaldığını belirterek, gittiği pek çok sağlık merkezinden olumlu cevap alamadığını dile getirdi. Son olarak SÜEAH bünyesinde transplantasyon işleminin yapıldığını öğrenince Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı ile irtibata geçtiğini anlatan Alioğlu, nakil için sıraya girdiğini söyledi. Nakil öncesinde hayat kalitesinin oldukça düştüğünü ifade eden Alioğlu, operasyon sonrası kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen kendisini oldukça iyi hissettiğini ve şikâyetlerinin azaldığını belirterek, “Adeta kendimi ikinci kez doğmuş gibi hissediyorum.” dedi.
“Kendimizi evimizde gibi hissettik”
Geçirdiği operasyon sonrası gayet rahat olduğunu belirten Hulisi Alioğlu ve eşi “Hocamız Erdal Birol Bostancı başta olmak üzere tüm Cerrahi Kliniği personelinden Allah razı olsun. Kendimizi evimizde gibi hissettirdiler, güler yüzleri ve ilgili tavırlarıyla tedavimizin tüm sürecinde bizlere çok yardımcı oldular. Hocalarımız başta olmak üzere tüm çalışanlara minnet borçluyuz.” diye konuştu.
SAÜ Tıp Fakültesi alanında tek
Karaciğer nakliyle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, karaciğer naklinin son evreye gelmiş karaciğer hastalıklarında en uzun yaşam sağlayan tek tedavi olduğunu belirterek “Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahinin, Gastroenteroloji Cerrahisi ve Cerrahi Onkoloji yan dallarının bulunduğu tek Fakültedir. Karaciğer naklinin hastanemizde yapılabilmesi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın Tıp Fakültesine çizmiş olduğu vizyon ve çalışmalarıyla, Sayın Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Akdemir, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimiz Sayın Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam ve Hastane yöneticimiz Doç. Dr. Yakup Tokmak’ın destekleriyle gerçekleşmiştir.” dedi.
Dokuz hasta nakil için bekliyor
Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üçüncüsü gerçekleşen karaciğer naklinin ardından dokuz hasta daha karaciğer nakli için umutla bekliyor. Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, karaciğer nakilleri konusunda SAÜEAH’ın önemli bir merkez haline geldiğini dile getirerek, tüm nakil kararlarının SAÜEAH bünyesinde her hafta pazartesi günleri yapılan Karaciğer Nakil Konseyince verildiğini kaydetti.