Serdivan Belediyesi, İlçe genelinde konut statüsünde olmasına rağmen, günübirlik kiralanan apart dairelerle ilgili usule aykırı kullanımın tespiti için inceleme başlattı.
İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Serdivan’ın farklı noktalarında bulunan ve ruhsatsız çalıştırıldığı tespit edilen konut statüsündeki toplam 41 apart daire, Serdivan Belediye Encümeni’nin aldığı karar doğrultusunda mühürlenerek kapatıldı. Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; işyeri ruhsatı olmaksızın, internet üzerinden “Aylık, Haftalık, Günlük, Saatlik Kiralık Daire” adı altında, 3. şahıslara kiraya verilerek haksız kazanç elde eden, işletme görünümlü apart dairelere yönelik yasal işlem yapılmaya devam edileceği belirtildi.
Kapatma işlemi ile ilgili yapılan açıklamada, “Bahse konu apartların mali ve ruhsat yönünden tanzim edilmiş herhangi bir resmi belgelerinin bulunmadığı, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı ile vergi levhası olmadan günübirlik konaklama yeri olarak faaliyette bulundukları tespit edilmiş olup bu bağlamda ilçe genelinde 6 farklı binada bulunan toplam 41 adet apart Serdivan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenmiştir” ifadelerine yer verildi.
Apart daire niteliği taşımasına rağmen işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı olmaksızın günübirlik kiraya verilen yerlere yönelik denetimlerin devam edeceği belirtilirken, ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde cezai işlem uygulanacağı bildirildi.