Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Gelişim Merkezi’nde yeni dönem kayıtları 26 Eylül Pazartesi günü başlıyor. Branş çeşitliliği ve yeni atölyeler ile eğitim dönemine giriş yapacaklarını ifade eden Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, tüm öğrencileri yeni dönem kayıtlarına davet etti.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Gelişim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Çocuk Kulüpleri’nde yeni dönem kayıtları başlıyor. Kayıtlar hakkında bilgiler veren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, “7 - 14 yaş grubundaki öğrencilerimize yönelik açtığımız Çocuk Kulübü Kurslarımızda bu yıl dil, müzik, el sanatları, atölye ve değerler eğitimlerimiz yer alacak. Kurslarımıza katılmak isteyen öğrencilerimizi velileriyle birlikte kayıt yaptırmaya davet ediyoruz. Yaz döneminde yaklaşık 4 bin öğrencimizle bir arada olduk. Öğrencilerimizin hem kişisel gelişimlerine hem de hayatları boyunca faydalanacakları bilgiler sunduk. Son 5 yılda çok önemli bir ivme yakaladık. Toplumun her kesiminden vatandaşımızın takdirini kazandık. İnşallah aynı ciddiyet ve kararlılıkla yeni dönemde de çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yeni eğitim dönemimiz için kayıtları 26 Eylül Pazartesi günü itibariyle almaya başlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yoğun bir kayıt dönemi geçireceğimizi düşünüyoruz. Ailelerimiz Büyükşehir Belediyesi internet sayfası (www.sakarya.bel.tr) üzerinden yapılan ön kayıtların ardından istenilen belgelerle Sosyal Gelişim Merkezi’ne gelerek kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Henüz merkezimiz ile tanışmamış olanlar varsa; yeni dönemde aramızda görmek istediğimizi de belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.
Eğitim başlıkları ile ilgili detayları da paylaşan Yüce, “Sosyal Gelişim Merkezi Çocuk Kulüplerimizde bu dönem 13 branş, 5 farklı atölyede derslerimiz olacak. Akıl oyunları, satranç, değerler eğitimi, drama-diksiyon-ritim, tasarım, mutfak, İngilizce, Arapça, resim, gitar, ney, bağlama ve bilgisayar tasarım 13 branşımızı oluşturuyor. Tiyatro, Türk Müziği Çocuk Korosu, Maket Yapımı Atölyesi, Becerikli Eller Atölyesi ve Drama ve İlkyardım Atölyesi de 5 atölyemiz bulunuyor. Renkli bir branş yelpazesine sahibiz. Çocuk Kulüpleri ile ilgili detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 4 054 (dahili: 3787-3788) nolu telefonu arayabilir” ifadelerini kullandı.