Kampüs yoluna yeni bir bulvar kazandırmak için çalışmaları başlattıklarını duyuran Başkan Toçoğlu, “Kampüs Yolu Projesini daha önce üniversite giriş kapısına kadar uzatacağımızı ilan etmiştik. Müjdesini verdiğimiz bu bir kilometrelik uzunluğa sahip alana yeni bir bulvar kazandırıyoruz. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Serdivan Esentepe Kampüs Yolunda başlatılan yeni bulvar projesinde devam eden çalışmaları inceledi. Başkan Toçoğlu’na incelemede Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan da eşlik etti. Proje ayrıntılarına dair Kardan’dan bilgiler alan Başkan Toçoğlu, yeni bulvarın kampüs ulaşımına büyük rahatlık kazandıracağını söyledi. Toçoğlu ayrıca üniversite yönetimi ve bölge sakinlerine vermiş oldukları bir sözü daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını aktardı.
İnceleme sonrası değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, “Bugün kurmaylarımızla beraber Sakarya Üniversitesi giriş kapısı ve Kampüs yolu kavşağı arasında başlatmış olduğumuz yeni bulvar çalışmasını yerinde inceledik. Bildiğiniz gibi daha önce Kampüs ulaşımında bu bölgeye entegre bir sistem kazandırmıştık. Kampüs yolunda gerekli tüm adımları atmış, yine bu bölgeye Medeniyet Bulvarı’nı hediye etmiştik” diye konuştu.
Toçoğlu, “Üniversite yönetimimizle de yaptığımız toplantılarda Kampüs Yolunda başlatılan çalışmanın üniversitenin giriş kapısına kadar uzatılması fikri öne çıktı. Ekiplerimize talimatı verdim. Ve projeyi giriş kapısına kadar böylece uzattık. Şimdi bu bir kilometrelik artere bulvar kazandırıyoruz. Yenilediğimiz bu yolu, bulvar olarak Kampüs Yoluyla bağlamış olacağız. 2 gidiş 2 geliş toplam 25 metre genişliğe sahip olacak bulvara gerekli aydınlatmalar da konuşlandırılacak. Özellikle aydınlatma konusunda öğrencilerimizden tarafıma çok talep gelmekteydi. Bu talepleri de sonuçlandırmış olacağımızı eklemek isterim” dedi.
Projenin üniversite yönetimi ve şehre hayırlı olmasını temenni eden Başkan Zeki Toçoğlu, “Serdivan Kafeler Caddesi’ni de yenileyerek, Kampüs bölgesinde entegre bir ulaşım ağı kurduk. Buradaki çalışmalarımız tüm şehrin dikkatini ve beğenisini topladı. Biz üniversitemizden tarafımıza ulaşan her bir talebi yerine getirme konusunda gerekli olan ne varsa yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bu yeni bulvardaki çalışmada yeni eğitim öğretim dönemine kadar sonlanmış olacak. Yenilenmiş asfaltı, ışıklandırma sistemi, çevre düzenlemeleriyle arter büyük beğeni kazanacak” şeklinde konuştu.
Proje ayrıntılarına dair bilgi veren Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Haydar Akbulut, “Yaklaşık bir kilometrelik bu yeni bulvar çalışmasında şuan ekiplerimizin toprak düzenleme işi devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü itibariyle çalışmaları bu alanda başlattık. Asfaltı tamamen yenileyeceğiz. Geniş yürüyüş yolları bu alana kazandırılacak. Ayrıca belirttiğimiz alana yeni bir kavşak da inşa edilecek. Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.