Şehrin altyapı geleceğini vatandaşların görüşleri çerçevesinde planladıklarını belirten Başkan Toçoğlu, yeni bir anket çalışması başlatıldığını duyurdu. Toçoğlu, “Yaptığımız anketlerle hem projelerimizin hem de diğer planlamalarımızın nihai halini vatandaşlarımızla birlikte belirliyoruz. Şehrin altyapı geleceğini de birlikte hazırlayacağız. Bu alandaki talepleri, görüşleri ve beklentileri yaptığımız anketle almış olacağız” dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (SASKİ) 2017-2021 Stratejik Planı hazırlık çalışmalarını başlattıklarını duyurdu. Yeni planda vatandaşların da görüşlerine yer vereceklerini açıklayan Başkan Toçoğlu, şehrin altyapı geleceğini birlikte belirleme hedefi ile yeni bir anket çalışması başlatıldığını söyledi. Toçoğlu ankete SASKİ kurumsal internet sayfası (www.sakarya-saski.gov.tr) üzerinden ulaşılabileceğini ekleyip, tüm vatandaşları ankete katılmaya davet etti.
Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak her alana yayılan hizmetlerimizi hayata geçirirken ‘insan odaklılık’ konusundaki şiarımızdan asla vazgeçmiyoruz. Belediyeciliğin hangi kaleminde olursa olsun o alan ve proje üzerinde yapıcı eleştirileri alıyor, muhtarlar, projenin inşa edileceği bölge sakinleri, üniversitemiz, danışma heyetimiz, STK’lar ve diğer paydaşların görüşlerini alıyoruz. Tabi bu konuda üzerinde önemle durduğumuz alanların başında anket çalışmaları geliyor. Böylece hem projelerimizin hem de diğer planlamalarımızın nihai halini vatandaşlarımızla birlikte belirlemiş oluyoruz. Farklı görüşlere, taleplere, önerilere önem veriyoruz” diye konuştu.
Başlatılan anket çalışmalarının TUİK verilerine de yansıdığını söyleyen Toçoğlu, “Türkiye İstatistik Kurumu son açıkladığı raporda 81 il arasında Sakarya’yı bazı endekslerde birinci ilan etti. Bunlardan bizim için belki de en önemlisi sivil katılım endeksiydi. Bu endekste şehrimiz Türkiye birinciliğini göğüsledi. Tabi bu sonuçta proje süreçlerine hemşerilerimizin görüşlerini dâhil etmemizin, paydaş kurumlarla görüşmelerimizin, anket çalışmalarımızın, ortak aklı önceleyen tavrımızın çok önemli bir yeri var. Rapor açıklandığında da söylemiştim: ‘yeni anket çalışmalarımız da olacak’ demiştim. Geldiğimiz noktada SASKİ eliyle yeni bir anket başlattığımızı ifade etmek istiyorum” dedi.
SASKİ’nin 2017-2021 Stratejik Planı hazırlık çalışmaları kapsamında anket başlatıldığını duyuran Başkan Zeki Toçoğlu, “16 ilçede altyapı ve içmesuyu konusunda çok ciddi çalışmalarımız var. İçmesuyu arıtma tesisleri, atıksu arıtma tesisleri, su depoları, barajlar, enerji santralleri, çelik isale hatları, yağmursuyu hatları ve daha sayamadığım birçok başlıkta hizmetimiz mevcut. Şuan bu alanda 2017-2021 Stratejik Planı için verileri toplamaktayız. Gerek hemşerilerimizin gerekse işbirliği içerisinde olduğumuz kurumların görüşlerini almak, beklentilerini tespit etmek, mevcut hizmetlerde iyileştirilmesi gereken noktaları belirlemek amacıyla anket çalışması başlatmış bulunuyoruz. Ankete SASKİ kurumsal internet sayfası (www.sakarya-saski.gov.tr) üzerinden ulaşılabiliyor. Tüm vatandaşlarımızı ankete katılmaya davet ediyoruz. Hemşerilerimize çağrımızı yineleyelim: ‘Şehrin altyapı geleceğini birlikte hazırlayalım’” ifadelerini kullandı.