Uluslararası katılımlı "1. Karadeniz Beyin Cerrahisi Günleri Toplantısı", Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirildi.
OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim tarafından gerçekleştirilen toplantı Tıp Fakültesi Pembe Salon’da gerçekleştirildi. Toplantıya; yurt dışı ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden ve çevre hastanelerden 40 beyin ve sinir cerrahi uzmanı katıldı.
Kongrenin başarılı geçmesi temennisinde bulunan OMÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Çokluk, "Beyin ve Sinir Cerrahisi alanında kaliteli beyin cerrahları yetiştirilebilmesi için eğitim öncelikli amaç olması gerekmektedir. Bunun için uluslararası ilişkiler önem kazanmaktadır. Bu toplantı da bu ilişkilerin güçlendirilmesi için bir adım ve bir örnek olacaktır" diye konuştu.
Japonya Fukui Tıp Fakültesi Beyin Cerrahi Bölümü’nden Profesör Ken-İchhiro Kikuta ve Ryuhei Kitai, beyin anevrizmalarında baypass, moya moya hastalığı, ventriküler tümörlerde endoskopik tedavi gibi konularda konuşmalar yaptılar. Toplantı, yapılan ameliyatların videoları üzerinden yapılan tartışmalar ve karşılıklı soru cevap şeklinde sona erdi.