Samsun Engelliler Federasyonu(SAMEF); Türkiye İş Kurumu(İŞKUR), Samsun İl Müdürlüğü, İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde 10 engelliye yönelik "Mekan Süslemecisi" eğitimi veriyor.
"Mekan Süslemecisi" kursu hakkında bilgi veren SAMEF Başkanı Mehmet Akbulut, "Kursiyerlerin 16-55 yaş aralığında en az yüzde 40 engelli ve okur yazar olan 10 engelli bireye 11 Temmuz 2016-4 Kasım 2016 tarihleri arasında ’Mekan Süslemecisi’ eğitiminin verilmektedir. SAMEF’te devam eden projeye katılanlara İŞKUR tarafından günlük 20 TL olmak üzere aylık ödeme yapılmakta, Genel Sağlık Sigorta primleri yatırılmakta ve kursiyerler sabah servis ile evlerinden alınıp akşam servis ile evlerine bırakılmaktadırlar. Hedef grubumuzda bulunan engellilere, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri-Mekan Süslemeciliği Mesleki Eğitim Modüler programını ulusal ve uluslar arası düzeyde standartlara uygun bir şekilde, mesleki yeterlilik kazandırmak öncelikli hedeflerimiz arasındadır. Bunun ile birlikte eğitime katılan engelli bireyler, özel gün organizasyonlarında mekan süsleme çalışmalarını öğrenip uygulayabilecekler ve sosyal, eğitim, kültür, kurumsal, eğlence ve benzeri organizasyonlarında mekan süsleme çalışmalarını öğrenip uygulayabileceklerdir. Toplamda 624 saat eğitim alacak olan hedef grubumuz, her tür organizasyon düzenlemek için proje geliştirme, tasarlama, mekan düzenleme, süsleme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişi olarak yetiştirilecektir. Projemize katılarak Mekan Süslemeciliği mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanında, organizasyon ve fuar şirketleri vb. yerlerde çalışabilirler veya kendi işlerini kurabileceklerdir. Hedef grubumuza mesleki eğitim ve kişisel gelişim kursları vererek, öncelikle özgüven kazanmaları sağlanacak ve kendilerine güveni artacak, kazandıkları becerilerle meslek edinmeleri ve istihdama katılma imkanı sağlanmış olacaktır" dedi.
Samsun’daki firmalardan destek beklediklerini söyleyen kurs öğretmeni Aslı Akyüz, "Türkiye İş Kurumu, İlkadım Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ve Samsun Engelliler Federasyonu işbirliğiyle açılan Mekan Süslemecisi kursuna bedensel engeli olan 10 kişi katılmaktadır. Kursun amacı, katılımcıların özellikle yaz döneminde hareketlenen düğün ve eğlence sektöründe aktif olarak görev almalarıdır. Bu anlamda Samsun’da sektörün ileri gelen firmalarından da destek bekliyoruz" diye konuştu.