Daha önce Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarını açan Canik Belediyesi’nin, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yaptığı hanımlar konağı, sıbyan mektebi ve halı sahadan oluşan dev kompleks açılışa hazır.
Kompleks içerisinde bulunan hanımlar konağı ile halı sahaya 15 Temmuz’da şehit düşen bir kadının ve bir gencin ismi verilecek.
Mahallelere tek tek hanım konakları kazandıran Canik Belediyesi, Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yaptığı hanımlar konağı, sıbyan mektebi ve halı sahadan oluşan kültür, eğitim ve spor kompleksi de açılacağı günü bekliyor. Kuzey Yıldızı’nda inşa edilen Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Hanımlar Konaklarının ardından yakında açılışı yapılarak hizmete girecek olan Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki dev komplekste 15 Temmuz’da şehit düşen bir kadının ve bir gencin adı yaşatılacak. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, açılış öncesi son rötuşları yapılan hanım konağında incelemelerde bulunarak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
15 Temmuz şehitlerinin adı verilecek
İçerisinde kreş ve sıbyan mektebi olan, hemen yanında ise halı sahası bulunan çok amaçlı sosyal tesisin yakında açılacağı müjdesini veren Başkan Osman Genç, kompleks içerisinde yer alan hanım konağına 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde hainlere karşı koyarken şehit düşen bir kadının, halı sahaya ise yine o kara gecede şehit düşen bir gencin adını vereceklerini söyledi. Kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabileceği tesiste aynı zamanda annelerin çocuklarını kreşe bırakabileceğini ve çocukların sıbyan mektebinde değerler eğitimi alabileceğini belirten Başkan Genç, bu dev komplekste kadınların, gençlerin ve çocukların kurs ve eğitimin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerde bulunabileceğini söyledi.
“Sosyal ve toplumsal dönüşüm”
Canik’te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Şehircilik bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Bu nedenle mekansal dönüşümün yanı sıra sosyal ve toplumsal dönüşüm de gerçekleştiriyoruz. Mutlu toplum için önceliğimiz kadınlarımız ve çocuklarımız. Yakında açılışını gerçekleştireceğimiz Ayşe Hanım Hanımlar Konağı’nı da, kadınlarımızın hem sosyal hem de ekonomik yönden kendilerini geliştirmeleri bakımından önemli buluyorum. Bu önemli tesisin, bu bölgemizde büyük bir boşluğu dolduracağına inanıyorum" dedi.
Kadın dostu mekanlar
Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Sağlıklı bir gelecek için hanım kardeşlerimizi çok önemsiyoruz. Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde hükümetimizin gelecek vizyonunda olduğu gibi ’Aile Dostu’, ’Kadın Dostu’ mekanlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz ve teker teker açıyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Sağlıklı bir gelecek oluşturuyoruz" diye konuştu.
İki tesis daha yapılıyor
Hanım konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerini ifade eden Başkan Genç, Kuzey Yıldızı Mahallesi’ndeki iki adet Hanımlar Konağı’nın adını ’Dilşad Hatun’ ve ’Hatice Hanım’ koyduk. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde yeni açacağımız eğitim, kültür ve spor kompleksi içerisindeki hanımlar konağına ise 15 Temmuz darbe gecesinde şehit düşen bir bayan kardeşimizin adını, hemen yanındaki halı sahaya ise yine o kara gecede şehit düşen bir şehit gencimizin adını vereceğiz. Buradaki halı saha ve kulüp binasını da 450 sporcuyu bünyesinde barındıran Gaziosmanpaşa Spor Kulübünün kullanımına vereceğiz" şeklinde konuştu.
Başkan Osman Genç ayrıca, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan mahallelerinde de Hanım Konakları inşaatlarının devam ettiğini söyledi.