Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, Samsun’da görev yapan yaklaşık 17 bin öğretmene mektup yazarak yeni eğitim döneminde tüm öğretmenlere başarılar diledi.
19 Eylül’de başlayacak 2016-2017 eğitim-öğretim yılı öncesi ildeki bütün öğretmenler için bir mektup yazan İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, öğretmenliğin önemine vurgu yaparak, öğretmenlerin başarılı bir yıl geçirmeleri temennisinde bulundu. Bir insanın hayatında anne-baba ve öğretmenin önemli bir yer kapladığını ifade eden Esen, gelecek nesillerin yetişmesi ve şekillenmesinde öğretmenlerin büyük rolü olduğunu söyledi.
"Hayatına dokunduğunuz her çocuk, güzel günlerin başlangıcıdır"
İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yazdığı mektupta, "Yeni bir eğitim öğretim yılına başlıyoruz. Her başlangıç bir bitiş olarak düşünülür. Ancak biz eğitimcilerin her başlangıcı yeni başlangıçların doğumudur. Çünkü hayatına dokunduğunuz her çocuk güzel günlerin başlangıcıdır. Ülkemizi; bilim, teknoloji ve sanayi alanında bir adım öne çıkaran her bilim adamında; vatanımızı tehlikelerden koruyan her siyasetçide; ülkemizin bayrağını dalgalandıran her sporcuda ve sanatçıda siz öğretmenlerin önemli bir etkisi vardır. Çünkü öğretmenler bu insanların beynine, ruhuna dokunmuştur. Sizlere çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu ülkenin değerleriyle donanmış, sorumlu ve akademik başarısı yüksek öğrenciler yetiştirebilmek için sizlerin desteğini bekliyoruz. Bu yükü omuzlarında taşıyacak eğitim gönüllülerine, eğitim aşıklarına ihtiyacımız var. Kendini sürekli yenileyen, çevresine duyarlı, sorumluluk üstlenen, aktif ve aksiyoner eğitim sevdalıları olmadan bu yükün altından kalkamayız. Yılmadan, yorulmadan, üzerlerine yüreklerinden başka bir şey kuşanmayan siz değerli meslektaşlarımı, kahramanlarımı, sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Samsun için daha önceki yıllarda yaptığımız gibi bu eğitim öğretim yılında da hep beraber güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.