Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi tarafından İlkadım ilçesine bağlı 24 okulda 2 bin 615 öğrenciye çocuk hakları eğitimi verildi.
Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı “Samsun Çocuk Hakları İl Çocuk Komitesi” tarafından İlkadım ilçesinde eğitim-öğretim gören lise 9. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen “Çocuk Hakları” eğitimleri tamamlandı.
Çocuk Hakları İl Yetişkin Temsilcileri Çetin Kopuz ve Mehtap Uzun tarafından İlkadım ilçesinde 24 okulda eğitim-öğretim gören toplam 2 bin 615 öğrenciye çocuk hakları konusunda eğitim verildi.
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 yılında kabul edilen ve Türkiye’nin 14 Ekim 1990 yılında imzaladığı Çocuk Haklarına Dair Sözleşmesi, 193 ülkenin taraf olduğu ve en fazla ülke tarafından kabul edilen insan hakları sözleşmesi olduğunu belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, “Bu sözleşmenin dört temel ilkesini; Ayrım Gözetmeme, Çocuğun Yüksek Yararı, Yaşama ve Gelişme Hakkı ve Katılım Hakkı oluşturmaktadır. Bu temel ilkelerin ve diğer hususların özellikle çocuklar tarafından öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması önem arz etmektedir. Liselerde eğitim-öğretim gören gençlerin haklarını öğrenmesi ve başka kişilerin haklarına saygı duyması ve bunun yanında da sorumluluklarının bilincinde olarak yetişmeleri ülkemizin ve dünyamızın geleceği için çok önemli bir kazanım olacaktır” dedi.