İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çatalarmut ve Kıran Mahallelerinin 2 dev projeye ev sahipliği yaptığını söyledi.
İlkadım Belediyesi tarafından her akşam farklı mahallelerde kurulan ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gören Komşu İftarları masaları geçen akşam Çatalarmut Mahallesi’ne kuruldu. İftara saatler kala alanı dolduran vatandaşlar oruç açmayı beklerken sohbet ederek Ramazan ayının güzelliklerini konuştu.
ÇATALARMUT’TA YOĞUN KATILIM
Mahallelere kurulan komşu iftarı masaları ile kaybolmaya yüz tutmuş dostlukların yeniden canlandığını belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Kardeşlik soframızı bu akşam Çatalarmut Mahallemizde kurduk. Her sene olduğu gibi bu senede Çatalarmut Mahallemiz komşu iftarı dolu dolu coşkulu. Çocuklarımız amcalarımız annelerimiz herkes burada bir sofrada. Bu görüntüleri gördükçe mutlu oluyoruz. Kaybolmaya yüz tutmuş dostluklar akrabalıklar bizim komşu iftarı soframızda yeninden canlanıyor. Bu konuda hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
GENÇLİK MERKEZİ 29 EKİM’DE AÇILIYOR
Çatalarmut Mahallesi’ne Türkiye’nin en büyük gençlik merkezinin inşa edildiğini ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda bu dev merkezin açılacağını ifade eden Başkan Tok, “Çatalarmut Mahallemizde Türkiye’nin en büyük Gençlik Merkezi yükseliyor. 19 Ekim 2015 tarihinde temelini hep birlikte attık. 29 Ekim 2016 tarihinde Cumhuriyet Bayramı’nda ise açılışını gerçekleştiriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün kullandığı belediyemize ait olan şantiye alanımızı Gençlik ve Spor Bakanlığımıza devrettikten hemen sonra Gençlik ve Spor Bakanımızın büyük adımları sonucu Türkiye’nin en büyük gençlik merkezini ilçemizde inşa ettirdik. Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından ilçemize yapılan bu tesiste spor merkezleri, eğitim ve kurs odaları, hobi noktaları var. Gençliğimiz maalesef kötü alışkanlıklarla karşı karşıya kalıyor. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi bu kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak için ilçemize kazandırdığımız önemli projelerden bir tanesidir. Gençlerimiz artık sokak aralarında uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılarak topluma faydalı bir gençlik haline getirmek için çabalıyoruz” diye konuştu.
KIRAN’A YENİ BELEDİYE HİZMET BİNASI
Çatalarmut Mahallesi’nin dev projelere ev sahipliğini yaptığını da ifade eden Başkan Tok, “Ayrıca Gençlik Merkezimizin yapıldığı noktanın bir kilometre ilerisinde Ulugazi TOKİ binalarımızın hemen yanında yeni hizmet binamızın yapımına başlıyoruz. 20 dönümlük alana yapılacak belediye hizmet binamızın projesi tamamlandı ve önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacağız. Proje çalışmalarımız tamamlandı Allah’ın izini ile projemizin kredi talebi meclisimizden geçti. Yeni belediye hizmet binamızda vatandaşlarımızı iki bina arasında git gel yapmaktan kurtarmış olacağız. 20 dönümlük araziye sahip arazinin 11 dönümü belediye hizmet binası geri kalan alanlar ise meydan ve yeşil alan olacak. Belediye binamız hem yeni görünümüne kavuşacak hem de modern ve akıllı belediyecilik kapsamına sahip olacak. Projemizin içerisinde çocuk kreşi, spor alanları, otopark ve dinlenme noktaları bulunacak. Alanımızın bir kısmına da Ulugazi TOKİ sakinlerinin de acil ihtiyacı olan cami ihtiyacı için bir cami yapacağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.