Samsun’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi 7 kadın, kadın cinayetleri ve kadın haklarıyla alakalı basın açıklaması yaptı.
Süleymaniye Geçidi’nde toplanan 7 kadın, “Kadın cinayetlerine, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı, yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz” yazılı pankart açtı. Zaman zaman slogan atan platform üyeleri, daha sonrasında basın açıklaması gerçekleştirdi.
Grup adına basın açıklamasını okuyan Duygu Kasar, “Mecliste kurulan Boşanmayı Araştırma Komisyonu’nun, çocuk istismarcılarına, istismarda bulundukları çocukla evlendikleri taktirde ceza almamalarını sağlayacak. Çocuğu tecavüzcüsüyle evlenerek kuracağı bir ailenin hayalini kuranlar, idrak yetkisini tamamen kaybetmişlerdir. Bedenimizle alakalı aldığımız her karara kendi zihniyetleriyle engel olup, kadına her türlü yakıştırmayı yapıyorlar. ‘Anneliği reddeden kadın, yarımdır’ diyerek bir kez daha kadın anne değilse değersizdir demiş oluyorlar. Bu ülkede kadınların, gençlerin, çocukların iyiliği için çalışan bir bakanlık yok. Biz varız” dedi.
Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.