AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından Çarşamba ilçesinde düzenlenen iftar programında vatandaşlar milletvekilleri ve belediye başkanları ile birlikte orucunu açtı.
Çarşamba İlçesi Adapark mevkisinde gerçekleştirilen iftar programına AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Soğuk, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, AK Parti Samsun İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, parti yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Okunan ezan ile birlikte oruçlarını açan davetliler, ardından yemek duasında bulundu. Yapılan yemek duasının ardından AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ve Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, kısa teşekkür konuşması yaptılar.
Dündar’ın ardından söz alan AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, "Buraya gelip soframızı paylaştığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu millet öyle bir millet ki nerede fakir fukara, ezilen birisi varsa yıllardır onun yardımına koşmuş ve halen koşmaya devam etmektedir. Bu kutlu yürüyüşte tabii ki halkımızın desteğinin arkamızda olmasının büyük önemi var. Bu devletin bekasını sürdürmek, bu topraklarda ezanı dindirmemek için kutlu yürüyüşteki mücadelemize devam edeceğiz. Bu kutlu yürüyüşe vermiş olduğunuz desteklerden dolayı hepinize teşekkür ediyorum" dedi.
Göksel’den sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Geçen seneyi hatırlarsak burada daha geniş bir alanda iftar yapmıştık. Rabbim bu seneyi de bize nasip etti ve sizlerle beraber olduk. Sizlerle bir araya gelip, iftar sofralarında karşılıklı mübarek Ramazan’ın feyzini yaşıyoruz. Allah hepinizden razı olsun. Ben sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duydum. Buraya koşa koşa geldim. Rabbimden bundan sonraki Ramazanlara da sağlı ve sıhhat içerisinde ulaştırmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt yaptığı kısa konuşmada, "Çarşamba’da çok güzel bir havada, bu cennet mekanda hep birlikte orucumuzu açtık. Bütün dünya insanlarının da bu iftar sofralarının keyfini yaşamasını Rabbimize bir dua olarak iletelim. Zor bir dönemden geçiyoruz. Şehitler veriyoruz. Bugün burada şehitlerimizin yakınlarıyla birlikte olduk. Bundan sonra da birlikte olacağız. Hepinize bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise, "Silahların, mermilerin altında ibadetlerini yapmaya çalışan yüce insanlarımız var. Onlara da buradan kolaylıklar diliyorum. Bizlerin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için canını feda eden şehitlerimize rahmet diliyorum. Paylaşmak güzeldir. Bu akşam sofralarımızı paylaştık. Ülke insanı olarak paylaşmayı seviyoruz ki, yaklaşık üç milyon Suriyeliye, ateşe maruz kalan insanlarla sofralarımızı paylaştık. Bizler paylaşmayı severiz ama bir şeyi paylaşmayız. Bu ülkeyi böldürtmeyiz ve paylaşmayız. Bu noktada gerek hükümetimizin gerek askerimizin, gerek polisimizin kararlılığı devam ediyor. İnşallah bu ülkeyi terör belasından en kısa sürede kurtaracağız" şeklinde konuştu.
Son olarak konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, sağlanan birlik ve beraberlik ortamı için duyduğu memnuniyeti ifade etti. Demircan, "Huzur ve kardeşlik içerisinde bu güzel mekanda bir araya geldik. Gerçekten masumların umudu olan, siz değerli milletimizin birliği ve beraberliği mazlumlara umut vaat etmeye devam edecektir" şeklinde konuştu.
Program yapılan konuşmaların ardından son buldu.