AK Parti Alaçam İlçe Başkanlığı, İlçe Gençlik Kolları ve Kadın Kolları Kızılay’a kan bağışında destek oldu.
Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, AK Partili Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül ve yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Samet Atasoy ve yönetim kurulu üyeleri, Kadın Kolları Başkanı Nimet Karanlık ve yönetim kurulu üyeleri ile partililer Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Kızılay kan alma otobüsüne gelerek kan bağışında bulundu.
Bir canı kurtarabilmek adına, ihtiyaç duyulan o kanın özellikle tedarik edilmesi adına canla başla yapılan bütün faaliyetleri desteklediklerini ifade eden Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, “Özellikle kan grupları noktasında insanlarımızın bazı kan gruplarına ihtiyacı vardır. Bu grupların özellikle ön plana çıkması ve bunların da gönüllü olarak sürekli kan merkezlerini ziyaret etmeleri lazım. Yine lösemi hastalarımız için kanın içerisindeki diğer bileşenlere de ihtiyaç oluyor. Gerek trombositler olsun gerek kanla ilgili diğer hücreler olsun, onlarında sağlanması lazım. Bu kapsamda düzenli olarak üç ayda bir verilen kan, hem kan ihtiyacımızın giderilmesi hem de insan sağlığı açısından da daha dinç olması adına da önemli bir değerdir. Biz bu kapsamda bu çalışmalarından dolayı Kızılay’ı kutluyoruz” ifadelerini kullandı.
AK Parti Alaçam İlçe Başkanı Ali Şengül konuya ilişkin açıklamasında, “AK Parti İlçe Teşkilatı olarak hem kan bağışına destek vermek hem de toplumun duyarlı olmasını sağlamak amacıyla Kızılay Bağış Merkezine geldik. Kızılay 15 Temmuz’da yaralılara muazzam bir şekilde kan desteğinde bulundu. Yine depremde bütün mağdurlara ve bütün depremzedelere yetişti. Özellikle Orta Doğu’da, Irak’ta, Suriye’de, Türkiye ve dünyanın çeşitli yerlerinde Kızılay’ımız her anlamda görevine hazır oldu. Bu anlamda Kızılay, dünyanın en fazla performans gösteren kuruluşudur. Ben bu konuda özellikle Kızılay’ı kutluyor, Kızılay Haftası nedeniyle de bütün vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyorum” diye konuştu.
AK Parti’nin kan bağışına gösterdiği ilginin kendilerini memnun ettiğini ifade eden Kızılay Alaçam Şube Başkanı İsa Şentürk ise, “Kanın kaynağı insandır. Kan başka bir yerden elde edilmediği gibi insandan insana hayat veren bir sıvıdır. AK Parti İlçe Teşkilatının kan verme aracına gelerek kan vermeleri, biz gönüllü çalışanlara güç vermiştir. Onlar adım attı bize koşmak gerekiyor. Ben bütün çalışanlar adına, bu duyarlı davranışlarından ötürü kendilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.