Samsun Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından, ‘Atlı Jandarma Birlikleri’ kuruldu.
Atlı Jandarma Birlikleri, ilçe genelinde son zamanlarda özellikle denizde boğulmalar yaşanması nedeni ile sahil şeridinde yaz boyunca toplumsal olaylarda önleyici birlik olarak görev yapacak. Atlı birlikler İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan kortej eşliğinde hareket ederek sahilde devriye gezmeye başladı.
Samsun İl Jandarma Komutanlığı tarafından tertip edilen Atlı Birlikler, Alaçam ilçe sahilinde yaz boyunca hafta sonları faaliyet gösterecek. Atlı Jandarma Birlikleri, kısa sürede geliştirilerek, jandarmanın sorumluluk sahalarında yaygın şekilde kullanılacak.
Konu ile ilgili bilgi veren Jandarma Üsteğmen Murat Şenyurt, "Bu uygulama son zamanlarda ilçemizde meydana gelen boğulma olaylarını önlemek, vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak ve Alaçam’ın turizm anlayışına katkı sağlamak maksadı yapılmaktadır. Sahilde meydana gelebilecek asayiş olaylarına da ’Atlı Jandarma Birlikleri’ aracılığı ile en kısa sürede müdahale edebileceğimizi düşünerek böyle bir uygulamayı harekete geçirdik. Vatandaşlarımızdan olumlu cevaplar bekliyoruz" dedi.