Atakum Belediyesi’nin düzenlediği "15 Temmuz ve Yeniden Diriliş" konferansında, Türkiye Maarif Vakfi Mütevelli Heyeti Üyeleri Osman Nuri Kabaktepe ve Selim Cerrah 15 Temmuz’u anlattı.
Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de düzenlenen konferansa Osman Nuri Kabaktepe ve Selim Cerrah, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ile eşi Fatma Taşçı, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansta açılış konuşması yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "15 Temmuz’da Atakumlu hemşehrilerimiz vatanına, bayrağına ve demokrasisine sabahlara kadar meydanlarda durarak sahip çıktı. Geçmiş yıllarda imam hatiplere karşı kısıtlamalar getirilmişti. Halkımız bu kısıtlamalara karşı çocuklarını dinini diyanetini öğrensin diye FETÖ’nün okullarına gönderdi. Ancak ne yazık ki bu art niyetli FETÖ gençliğimizi kendi fikriyatında eğiterek onları bir canavara dönüştürdü. ’Altın nesil’ dediler, ’katil bir nesil’ yetiştirdiklerinin farkına vardık. Onun için dini eğitimlerin devlet tarafından verilmesi taraftarıyız" dedi.
Cerrah: "Bu gençlerden bir şey olmaz derdik"
Bu topraklarda hep ölümlerin olduğunu söyleyen Selim Cerrah, "Ama bu toprakları yıkamadılar. Moğollar bütün dünyayı yıktılar ama bu toprakları yıkamadılar. İmanla geriye döndüler bu topraklardan. Çünkü bu topraklar müjdelenmiş topraklardır. 15 Temmuz sıradan bir olay değildi. Bunu hepimiz yaşadık. Bir büyük ihanet şebekesine karşı bu millet büyük bir destan yazdı. 15 Temmuz gecesi Keçiören’deki evimden çıkıp, o gençlerin gözündeki ateşi, imanı, kıvılcımı görmek için aşağı indim. O an Allah’a hamdettim. Ateş vardı o gençlerin gözlerinde. Üzerlerine F16’lar geldi F16’ları yaktılar, tanklar geldi üzerilerine tankları yaktılar gözlerindeki ateşle, imanla. Bu gençlerden bir şey olmaz derdik. O güne kadar öyle bakıyorduk. Ama günden sonra bu gençlerden utandık. Çünkü o gözlerindeki ateşle, imanla korkuyu devirdiler" diye konuştu.
Kabaktepe: "Şeytan ne zaman ölürse darbe o zaman biter"
İkinci darbe çıkışlarına değinen Osman Nuri Kabaktepe "Şimdi ’darbenin ikincisi ne zaman olacak’ diyorlar? Yahu 352’ncisi de olacak. Nereden biliyorsun diyorlar. Allah şeytana kıyamete kadar ömür vermedi mi. Şeytan vazifesini bırakırsa darbe biter. Zalimlik, adaletsizlik, emperyalistlik, FETÖ’cülük şeytanlığın askerleridir. Şeytan ne zaman ölürse darbe o zaman biter. Sorun 2’ncisinin, 352’ncisinin ne zaman olacağı değil. Önemli olan bizim 15 Temmuz’da buna karşı nasıl durduysak yine aynı şekilde durmamız. Hz. Adem’le uğraşan şeytan bugün torunlarıyla uğraşıyor. 2071’deki hedeflerimize ulaşsak da şeytan bizimle uğraşacak. Toplumu korkutmaya çalışıyorlar. İman gibi göğsümüz olduktan, dik durduktan sonra darbenin 352’ncisi gelse ne olacak" şeklinde konuştu.