Atakum Belediyesi, darbe girişiminde hayatını kaybeden vatansever güvenlik güçleri ve vatandaşlar için Kur’an-ı Kerim okuttu.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, demokrasi nöbeti için toplanılan AK Parti Atakum İlçe Başkanlığı Binası önünde şehitler için dua programı düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği dua programına ayrıca AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı katıldı.
Dua programı öncesinde açıklamalarda bulunan ve darbe girişimi haberinden itibaren Atakum halkı olarak devamlı meydanlarda demokrasiye sahip çıkmak için nöbet tuttuklarını belirten Başkan İshak Taşçı, “Yaklaşık 161 vatandaşımız ve vatanını seven askerlerimizle polislerimiz ülke genelinde şehit oldu. Alaçam ilçesinde şehidimiz vardı onu da uğurladık. Hayatını kaybeden bu vatandaşlarımız için Atakum halkı için dua edelim düşüncesinde bulunduk. Yüce Rabbim inşallah onların ruhlarını şad edecektir. Çünkü onlar Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüne, Türk bayrağının dalgalanmasına, devletin bütünlüğüne ve Türkiye’nin geleceğine karşı cuntaya karşı savaşmışlardır. Bunlar silahlı kuvvetlerinin içinde yer alan ayrı kodlardır. Silahlı kuvvetlerimizi kesinlikle genelleyemeyiz. Çünkü silahlı kuvvetlerimizin içerisinde çok değerli asker ve komutanlarımız var. Zaten silahlı kuvvetlerimizin çoğu Türk halkıyla beraber bu darbeye tepkisini koymuştur. Dolayısıyla bu girişimde hayatını kaybeden vatansever vatandaşlarımız, askerlerimiz ve polislerimiz için dua ediyoruz. Allah dualarımızı kabul eder inşallah. Demokrasi nöbetlerimiz bundan sonra da devam edecek” dedi.
Dua programı sırasında vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken, program daha sonrasında verilen yemek ile devam ederek sabaha kadar sürdü.