Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, 2,5 yılda 400 bin metrekare kilitli taş parke yol yaptıklarını belirterek, "Önümüzdeki 2,5 yılda 600 bin metrekare daha parke yol yapımı gerçekleştirip bu rakamı 1 milyon metrekareye çıkartacağız” dedi.
Atakum Belediyesi ilçenin dört bir yanında sürdürülen yol yapım çalışmaları devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Fabrikasında üretilen kilitli taş parkeler mahallelerin sokaklarını güzel ve kullanışlı hale getiriliyor. Atakum ilçesinde 2,5 yıl içerisinde sathi kaplama, asfalt, beton yol ve taş parke yapımı ile toplam 1 milyon metrekare yol yapıldığını belirten Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Bu rakamın 400 bin metrekarelik kısmını kilitli taş parke uygulaması ile gerçekleştirdik. Önümüzdeki iki buçuk yılda sadece kilitli taş parkeyi 1 milyon mektrekareye ulaştırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Atakum Belediyesi Kilitli Taş Parke Fabrikasında günde 30 bin adet kilitli taş parke üretildiğini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Kullanım, uygulanabilirlik ve görsel olarak asfalta göre daha uygun olan taş parke uygulamasını hızlandırdık. Üretimini, belediyemize ait fabrikamızda gerçekleştirdiğimiz parke taşlar ile son 2,5 yılda 400 bin metrekare’nin üzerinde sokağa kilitli parke taşı döşedik. Yol medeniyettir diyor ve bu düşünceden hareketle ilçemizin yollarını güzelleştiriyor, daha kullanışlı hale getiriyoruz” ifadelerini kullandı.
Atakum ilçesinde 2,5 yılda çok başarılı düzeyde yol çalışması gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, rakamlarla yol yapım çalışmaları hakkında bilgi vererek, “Yol yapım çalışmalarında satıh kaplama, asfalt, beton yol ve taş parke yapımı ile 2,5 yılda 1 milyon metrekare yol yapımını gerçekleştirdik. Sadece kilitli parke taşı uygulaması ile 400 bin metrekare civarında yol yapımı gerçekleştirdik. Hedefimiz, önümüzdeki 2,5 yılda 600 bin metrekare daha kilitli parke taşı ile yol yapımıdır. Bu hedef doğrultusunda 5 yılda 1 milyon metrekare yola kilitli parke taşı döşeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen olumlu tepkiler sonucunda çalışmalarımızı daha da hızlandırıyoruz. Yeni yerleşim alanlarının sürekli artması nedeniyle, yeni yolların yapılması ve mevcut yolların daha kullanışlı hale gelmesini önceliğimiz haline getirdik” diye konuştu.