Atakum Belediyesi’nin, Kurban Bayramı klasiği haline gelen ve binlerce ihtiyaç sahibine kurban eti ulaştırılan ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ kampanyasına vatandaşlardan ’10 ton kurban eti’ desteği geldi.
Atakum Belediyesi tarafından ilk kez geçen yıl Kurban Bayramı’nda başlatılan ve bu yıl ikinci kez gerçekleştirilen ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ yardım kampanyasına, Atakumlular yoğun ilgi gösteriyor. Kestikleri kurbanların etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını isteyen vatandaşlardan toplanan kurban etleri, Atakum Belediyesi’nde hazırlanıp, paketlendikten sonra ihtiyaç sahiplerine kapı teslimi yapılıyor.
Kampanyaya gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Vatandaşlarımız, kurban etlerini ulaştıracak gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşamamaktan yakınıyordu. Geçtiğimiz yıl başlattığımız bu kampanya ile çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımızın yüzünü güldürmüştük. Aynı şekilde bu yılda kampanyamızı kapsamlı bir şekilde sürdürüyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızdan alınan kurban etleri, gerçek ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor. Bu yıl 10 ton civarında et bağışı topladık. Kampanya kapsamında 7 ayrı ekip kurduk. Ekiplerimiz dur durak demeden bu etleri hazırlıyor, paketliyor ve sahiplerine teslim ediyor. Bayramın son gününe kadar bağış almaya ve etleri vatandaşlarımıza ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu yıl 3 bin civarında sofraya kurban etini ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.
Hayırseverlere teşekkür eden Başkan Taşçı, “Kurban Bayramı’nın en önemli özelliği, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına katkı sağlanmasıdır. Kurban Bayramı paylaşmaktır. Bu noktadan hareketle yüzlerce hemşehrimiz kampanyamıza destek vererek ‘Paylaşalım Bayram Olsun’ dediler. Tüm yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu bayram da geçtiğimiz bayram olduğu gibi ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmaya, yüzlerini güldürmeye ve sofralarına katkı vermeye devam ediyoruz. Kurban bağışı yapmak isteyen ya da kurbanlık etlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımı günün her saatinde 444 40 55 numaralı telefondan ekiplerimize ulaşabilir” diye konuştu.