Atakum Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen Uygulamalı Girişimcilik Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler, Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirilen törenle sertifikalarını aldı.
Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen törende heyecan dolu anlar yaşayan kursiyerler, girişim yapacakları sektörler hakkında salonda bulunanları bilgilendirdi.
Türkiye’de yeni girişimcilerin önünün açılması noktasında devletin ciddi destekleri olduğunu ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "KOSGEB ile işbirliği içerisinde dördüncü girişimcilik kursumuzu tamamladık. 200 kişinin başvurduğu kurslarımızda yapılan mülakatlar sonucu 30 kişi eğitim almaya hak kazandı. 30 kursiyerimizin tamamı da bu kursu başarıyla tamamlayarak sertifikalarını almaya hak kazandı. Devletimizin, yeni girişimcilere sunduğu bu önemli imkanlardan faydalanılması, istihdamın artması adına da önemli bir etkendir. 30 yeni girişimci, 30 yeni işyeri demektir. 30 yeni işyeri de 30 yeni istihdam alanı demektir. Ben olaya bu şekilde bakıyorum. Bu anlamda tüm yeni girişimcilerimizi kutluyor, yeni iş alanlarında başarılar diliyorum. Atakum Belediyesi olarak KOSGEB ile bu işbirliğimizi sürdürmeye, yeni girişimcileri ekonomiye kazandırmaya kararlıyız" dedi.
Girişimcilere, atılacakları meslek kollarıyla ilgili uyarılarda bulunan KOSGEB Samsun İl Müdürü Ahmet Dursunoğlu, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı’ya da desteklerinden dolayı teşekkür ederek, "Her yeni girişimcilik kursu, yeni iş alanları demektir. Bu anlamda biz KOSGEB olarak girişimcilerin yanında olmaya, destek vermeye devam ediyoruz. Bu anlamda yerel yönetimlerin de bizim bu çalışmalarımıza destek vermesi, daha geniş alanlara bu fırsatları ulaştırmamızı sağlıyor. Atakum Belediyesi bize büyük destek veriyor. Bu destekten dolayı Başkan İshak Taşçı’ya teşekkür ediyoruz. İşbirliği içerisinde bu kurslarımızı devamlı hale getireceğiz. Şehrimiz, yeni girişimcilerin kazandıracağı yeni iş alanlarıyla daha da güçlü bir ekonomiye sahip olacak. KOSGEB olarak bizler, girişimcilerimizin arkasındayız" diye konuştu.