SAMSUN (İHA) – Aydınlar Ocağı Samsun Şube Başkanı Doç. Dr. Taner Tunç, Türkiye’ye gelen göçmenlerin sosyal durumlarının iyi irdelenmesi gerektiğini belirtti.
Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de basın mensuplarıyla kahvaltı programında bir araya gelen Aydınlar Ocağı Samsun Şube Başkanı ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Tunç, Samsun’daki sorunlar ve çözüm önerilerine yönelik açıklamalarda bulundu. Yeni projelerinden biri olan fikir akademisini hayata geçireceklerini söyleyen Tunç, göçmenlerin sosyolojik ve psikolojik durumlarının iyi belirlenmesi gerektiğini, hayatında ilk defa iki dilencinin yer için kavga ettiğini gördüğünü ifade etti.
"Fikir akademisi için ilk adımı attık"
Çeşitli projelerinden bahseden Doç. Dr. Taner Tunç, "Biz gücümüzü yerli ve milli olmaktan alıyoruz. Biz milletimizin önceliklerini ve sorunlarını çok iyi biliyoruz. Tarihimizi ve kültürümüzü özellikle genç nesillerimize iyi bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Buna yönelik çeşitli aktivitelerimiz olacak. 15 Temmuz, bizim gibi kuruluşlara toplumun ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi. Teröre karşı dik duruşumuz her zaman aynıdır. Biz siyasi bir yapı değiliz. Bütün siyasi kurumlara eşit mesafedeyiz. Fakat bu millet için çalışan bu millete hizmet eden kurumlarla el ele kol kola yürürüz. Şehir ve üniversite arasında bir bütünlük sağlanmak zorunda. Bunun için ’fikir akademisi’ projemizin ilk adımlarını attık. Bu akademide, üniversitemizden hocalarımızla ve kurum yetkilileriyle bir araya gelerek şehrin sorunlarını konuşarak, çözüm önerileri bulmayı hedefliyoruz. Şehrimizde en büyük problem işsizliktir. Mutlak surette yatırımların gelmesi gerekiyor" dedi.
"Bu toplumumuzun kanayan bir yarası"
Türkiye’ye gelen göçmenlerin sosyal durumlarının iyi irdelenmesi gerektiğini belirten Tunç, "Bu durum Samsun ve Türkiye için bir sorun haline geliyor. Sosyal, psikolojik durumlarının iyi belirlenmesi lazım. Bir düzen olmasını istiyorum. Ben hayatımda ilk defa iki dilencinin kavga ettiğini gördüm. Yer için kavga ettiklerini gördüm. Bu beni hakikaten üzüyor. Kime yardım edeceğimize şaşırdık. Bu toplumumuzun kanayan bir yarası" diye konuştu.