Samsun’un Bafra ilçesinde düzenlenen ’Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni’, coşkulu bir şekilde gerçekleştirildi.
Gazipaşa Mahallesi’nde düzenlenen Geleneksel Cumhuriyet Bayramı Kutlama Şöleni’ne Kaymakam Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu, MHP Grup Başkan Vekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Gazipaşa Muhtarı İrfan Varol yaptığı açılış konuşmasında, “Bu anlamlı günü coşku ve büyük bir mutlulukla kutlamanın onurunu hep birlikte yaşıyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Yıkılmış olan bir imparatorluğun, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin önüne çıkan Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde, silah arkadaşları ve büyük Türk milletinin de onun etrafında birleşmesiyle kazanılan zaferlerin sonunda Cumhuriyet idaresi ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur” diye konuştu.
Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili Erhan Usta yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet zor kazanıldı, onu kaybetmeye hiç niyetimiz yok. Cumhuriyet hürriyet demektir. Cumhuriyet Türk milletinin esir alınamayacağını taşır. Çok büyük önemi vardır. O yüzden hep birlikte birliğimizi, beraberliğimizi muhafaza ederek devletimize, milletimize sahip çıkmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
Kaymakam Türkoğlu ise “Türk milleti yedi düvele karşı verdiği Kurtuluş Savaşı’nda sadece bu memleketin bağımsızlığını, hürriyetine değil aynı zamanda insanlık onurunu da kurtarmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün silah arkadaşlarından Kazım Karabekir’in de dediği gibi ’bu millet asla esir olmayacaktır. Hür doğmuştur hür yaşayacaktır’ ” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Bafra Musiki Cemiyeti Türk Sanat Müziği Korosu tarafından seslendirilen Atatürk’ün sevdiği şarkılar geceye renk kattı. Gazipaşalılar daha sonra davul-zurna eşliğinde Rumeli havaları ile gece geç saatlere kadar Cumhuriyet kutlamalarına devam etti.